search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biträdande enhetschef

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGemensamma resursenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-09-16
Referensnr19-60-2202
Publicerad2019-08-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gemensamma resursenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-09-16
Referensnr
19-60-2202
Publicerad
2019-08-30

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du utveckla dig själv som ledare och även vara med och utveckla verksamheten? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!
 

Välkommen till oss

Gemensamma resursenheten omfattar två sjukhusskolor, fyra resursenheter samt ett rörligt förskole- och skolstöd. Inom enheten, som är en del inom avdelningen för utvecklingsstöd och hälsa, arbetar ca 35 medarbetare.

Sjukhusskolorna är en resurs för elever i hela Jönköpings län. Solåsskolan är kopplad till den psykiatriska vården och Sjukhusskolan Ryhov är till för elever som är inlagda på sjukhus på grund av fysiska sjukdomar. 

Resursenheterna fungerar som kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper och arbetar med de elever som behöver allra mest stöd. Här samarbetar skola och socialtjänst, med målet att eleven så snart som möjligt ska kunna komma tillbaka till sin hemskola. Vi arbetar utifrån en helhetssyn där skola, familj och fritid är viktiga delar.

Rörligt förskole- och skolstöd arbetar med olika insatser främst på gruppnivå, men även med enskilda barn och elever, med målet att alla barn och elever ska kunna ta del av lärande och gemenskap i hela lärmiljön. Insatserna sker i skolan tillsammans med personalen under en begränsad tid. Det rörliga förskole- och skolstödet kan också bistå förskolor och skolor i deras skolutveckling på flera nivåer under insatsperioden.


Ditt nya jobb

Då verksamheten har utökats söker vi nu dig som tillsammans med verksamhetschefen vill fortsätta utveckla och leda de olika delarna inom resursenheten.  Som biträdande chef arbetar du i nära samarbete med chefen för gemensamma resursenheten. Arbetet innebär mycket kontakter med hemskolans rektorer och elevhälsa. Det innebär även kontakter med vårdnadshavare och t ex socialtjänst och hälso- och sjukvård, allt för att skapa en god lärandemiljö för eleverna.


Din kompetens

  • Vi söker dig som har en pedagogisk, gärna specialpedagogisk, högskoleutbildning och som gärna tidigare har arbetat som skolledare eller motsvarande ledningsuppdrag.
  • Du har kunskap och erfarenhet kring arbete med barn och elever som har behov av ett särskilt stöd.
  • Du är tydlig i din roll och kan inspirera och skapa arbetsglädje.
  • Du har ett starkt engagemang och intresse för att tillsammans med personalen skapa de bästa förutsättningarna för eleverna.
  • Att vara väl förtrogen med skolans styrdokument och ha fokus på verksamhetens måluppfyllelse, resultat och kvalitetsutveckling är en förutsättning för arbetet.
  • Du har ett flexibelt arbetssätt, en god samarbetsförmåga, är trygg i din yrkesroll, tydlig kommunikatör i både tal och skrift.
  • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?
Susanne Törnvall, avdelningschef, tfn 036-102950
Eva Strandeus, chef gemensamma resursenheten, tfn 036-105673
Fackliga företrädare

Låter detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan - Tillsammans skapar vi lärglädje!
Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.