search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator F-6

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSödergårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-09-15
Referensnr19-60-2258
Publicerad2019-08-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Södergårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-09-15
Referensnr
19-60-2258
Publicerad
2019-08-30

Välkommen till Södergårdsskolan!
Vår skola är belägen på Huskvarna söder. Det är en skola med gamla anor och som är lite av navet här på söder i Huskvarna. Vi är en mångkulturell skola som utgår från ett positivt förhållningssätt och en god värdegrund. Vi står för lärglädje hela vägen!

Ditt nya jobb
Du kommer att arbeta som F6-kurator på Södergårdsskolan och medverkar inom elevhälsoteamet tillsammans med skolsköterska, specialpedagoger, biträdande rektorer och rektor. Tillsammans med elevhälsoteamet och skolans övriga personal kommer du att arbeta hälsofrämjande och förebyggande, vilket innebär att du måste vara flexibel och ha lätt för att samarbeta.

Du är sakkunnig gällande socialt arbete, sociallagstiftning och står för den sociala och psykosociala kompetensen. Du behöver kunskaper om barn och ungdomars utveckling samt deras situation i samhället. I huvudsak arbetar du med enskilda stödsamtal till elever. Ibland förekommer riktade insatser i en klass eller grupp. Arbetet innebär även att göra skolsociala utredningar.
Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en bra vistelse i våra verksamheter. I ditt arbete finns du till för alla elever på skolan och anammar skolans gemensamma förhållningssätt.

Din kompetens
Du har Socionomexamen. Erfarenhet som skolkurator och av arbete med barn/elever med psykosociala behov, är meriterande. Du ska vara lyhörd, kreativ, empatisk, flexibel, ha god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga samt kunna arbeta självständigt. Du är driven inom kvalitetsarbete, dokumentation mm.
Som person har du lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och välbefinnande. Du har en positiv grundinställning och tar ditt ansvar i ditt arbete. Vi välkomnar dig som:

  • är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella
  • har lätt för att arbeta elevinriktat med eleven i centrum
  • har god samarbetsförmåga
  • är flexibel i ditt arbete
  • är självgående och ansvarsfull

Övrigt
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska vara trygg och tydlig i din yrkesroll och ha god förmåga att se till varje barns individuella behov. Du är bra på att entusiasmera och skapa engagemang både hos dina kollegor och hos eleverna. Du är bra på att kommunicera och uppskattar det kollegiala lärandet. Du har förmåga att driva och utveckla nya metoder och har lätt för att omsätta teori i praktik. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Din närmaste chef kommer att vara rektor på Södergårdsskolan.
 
Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om registerutdraget här.
Varmt välkommen in med din ansökan!

Upplysningar
Katarina Vågerdal, rektor 036- 10 39 74
Hans Sandblad, Lärarförbundet 036- 10 23 75
Sanja Tafra Ciglar, Akademikerförbundet SSR 036- 10 73 81
Karin Berntsson, Vision 036- 10 63 34
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.