search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Plantgatans gruppboende

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2019-09-16
Referensnr19-70-0141
Publicerad2019-09-02
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2019-09-16
Referensnr
19-70-0141
Publicerad
2019-09-02

Vilka är vi?
Plantgatans gruppbostad är placerad i stadsdelen Mariebo. Gruppbostaden består av ett hus med sex fullvärdiga lägenheter i anslutning till gemensamhets- och personalutrymmen. Här bor fem personer med intellektuella funktionsnedsättningar och därmed behov av individuellt anpassat stöd och bemötande från personalen. Du kommer ingå i en arbetsgrupp på tio personer och tillsammans med kollegor ansvarar du för planering och utveckling av verksamheten.

Vad gör vi?
Arbetsuppgifterna är att stötta den enskilde utifrån respekt för integritet och självbestämmande för individen. Dina arbetsuppgifter varierar beroende på de boendes olika behov och önskemål. Det innebär bland annat att stödja medborgaren i olika aktiviteter, personlig omvårdnad och allt i ett hem förekommande sysslor såsom städ, tvätt och matlagning. Arbetet med medborgarna styrs utifrån den individuella genomförandeplanen. Dokumentation och läkemedelshantering är en del av arbetet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har utbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande. Vi ser att du har erfarenhet av arbeta med människor med någon form av begåvningsmässig funktionsnedsättning samt relevant erfarenhet inom LSS området. Du är trygg i dig själv och bekväm med att arbeta med personer som har stort behov av trygghet, kontinuitet och struktur. Du kan planera ditt arbete och tar till dig ansvarsområden och trivs i en sådan roll samt att du har ett reflekterande förhållningssätt till dig själv och ditt uppdrag. Körkort är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
- Vi tillämpar individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort.
- Förmånscykel

Övrigt
Det är två tillsvidaretjänster som ska tillsättas och det är en tjänst på dag/kväll/helg samt en nattjänst.
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll samt helger.
Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan.

Upplysningar
Birgitta Lundahl, Enhetschef 036-10 53 74
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.