search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Verksamhetsnära pool till personlig assistans

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-09-30
Referensnr19-70-0147
Publicerad2019-09-09
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-09-30
Referensnr
19-70-0147
Publicerad
2019-09-09

Verksamhetsnära pool är arbetet för dig som är flexibel och gillar att serva och stödja människor!

Vilka är vi?
Runt omkring oss finns människor som av olika anledningar behöver stöd i det dagliga livet. De personer som har personlig assistans kan ha olika typer av funktionsvariationer såväl fysisk, psykiskt som intellektuellt och har i de flesta fall omfattande behov av vård och stöd. Som personlig assistent stödjer och motiverar du medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att genomföra på egen hand med målet att individen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt. Nu säker vi en verksamhetsnära pool till område öster som inkluderar Gränna, Huskvarna, Tenhult och centrala Jönköping.

Vad gör vi?
Ditt uppdrag är att ersätta ordinarie personal vid långsiktig, inplanerad frånvaro som exempelvis semester. Du arbetar på årsarbetstid och lägger därmed ditt eget önskeschema mot assistansbehovet i den verksamhet du kommer att ingå. Som verksamhetsnära pool arbetar du som personlig assistent hos flera medborgare och på så vis varierar arbetsuppgifterna från dag till dag. Arbetet utförs i medborgarens hem och med personens egna resurser och behov som utgångspunkt. Du stöttar i vardagen med exempelvis personlig hygien, förflyttning och kommunikation. Arbetet kan även innebära träning, hushållsarbete och aktiviteter. Arbetsuppgifterna kretsar också kring kontakt med med anhöriga, gode män eller sjukvård. Du arbetar oftast ensam och beroende på medborgarens beslut är arbetet fölagt till dag, kväll och journatt under både vardagar och helger. I rollen ingår även ett dokumentationsansvar.

Vem söker vi?
Du som söker är utbildad undersköterska/personlig assistent och har tidigare arbetslivserfarenhet från vård- och omsorg, där assistansområdet är särskilt meriterande. Personlig mognad är något som vi värderar högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren ställs inför. Arbetet kräver att du är flexibel eftersom du arbetar hos olika medborgare med varierande assistansbeslut. Du har även en god samarbetsförmåga då en del av arbetet utförs i grupp men tar också gärna egna initiativ och utför arbetet självständigt. Vidare är du en stabil person som kan behålla lugnet och kontrollen i stressade situationer. Självklart har du ett empatiskt förhållningssätt och genuint intresse för människor och service. Slutligen bör du behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Du som söker bör ha körkort B. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vad erbjuder vi?

  • En trygg anställning
  • Flexibelt och varierande arbete.
  • Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet.
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på träningskort och länstrafikens årskort
  • Möjlighet till kompetensutveckling.

Övrigt
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen att söka redan idag!

Upplysningar
Sylwia Bocian, Enhetschef: 036-10 80 11
Fackliga företrädare, se www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.