search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef IT

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-09-22
Referensnr19-04-0034
Publicerad2019-09-05
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-09-22
Referensnr
19-04-0034
Publicerad
2019-09-05

Söker du en ny utmaning och vill vara med och utveckla Jönköping? Vi söker två nya enhetschefer som brinner för IT och som med sin erfarenhet och kunskap vill vara med och utveckla Kommunens digitala värld

Arbetsplatsbeskrivning
Avdelningen ansvarar för Kommunens IT-verksamhet och telefoni, står för helhetstänket och har den totala överblicken. Genom att vara nytänkande och flexibla är vi en möjliggörare i Kommunens digitaliseringsarbete. Jönköpings Kommunen har en stor och komplex IT-miljö med en stark tillväxt av digitala enheter. Med helhetsansvar för IT-drift, support, telefoni, teknikutveckling och samordning av IT-säkerheten levererar vi IT-stöd till åtta förvaltningar och vissa kommunala bolag - alla med egna unika behov och utmaningar. Vi är ca 70 personer, uppdelade på fem enheter, som hanterar och administrerar verksamheten.

Arbetsuppgifter
Vi har många spännande utmaningar framför oss med en digitaliseringsresa, teknikutveckling och stöd till våra olika verksamheter, som enhetschef är du en viktig kugge i det arbetet. Du har verksamhets-, budget- och personalansvar för enheten. Du leder och utvecklar dina medarbetare och tillsammans med övriga enheter på avdelningen levererar ni bra IT-lösningar och ger god service som underlättar vardagen för kommunens verksamheter. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till IT-chef.

Enhet Infrastruktur:
Enheten ansvarar för att leverera en kvalitativ IT-drift till våra förvaltningar och bolag. Enheten består av 16 medarbetare med olika kompetenser som ansvarar för bl a – nätverk, datacenter, driftshallar, databaser och e-post.

Enhet Arbetsplats:   
Enheten ansvarar för att leverera en kvalitativ IT-arbetsplats till våra förvaltningar och bolag. Enheten består av 10 medarbetare med olika kompetenser som ansvarar för bl a – paketering av programvaror, klienthantering, telefoni och utskriftshantering.

Kompetenskrav
Du har en högskoleutbildning, gärna inom IT eller motsvarande. För att lyckas i rollen som enhetschef behöver du ha goda kunskaper och erfarenhet inom IT samt erfarenhet av en ledarroll med personalansvar. Du trivs med att ta stort ansvar och vill vara med att påverka och utveckla verksamheten. Erfarenhet av att ha arbetat i stora organisationer med komplexa IT-miljöer är meriterande.

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta är strukturerad, prestigelös och drivande. Du tycker om att träffa människor, har en god administrativ förmåga och är serviceinriktad. Som chef är du tydlig och har helhetssyn. Du har en förmåga att få andra människor att bli engagerade och växa med nya arbetsuppgifter. Att vara kommunikativ, involverande och lösningsfokuserad är egenskaper du aktivt använder.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
För tjänsten krävs körkort. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, arbetsspråket är svenska.

Upplysningar
Niklas Lingvall, IT-chef, tfn 036-10 61 86
Facklig företrädare Jan Samuelsson Sveriges ingenjörer, tfn 036-10 54 28

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.