search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Mark- o Exploateringsingenjör

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsMark o Exploatering/Mark
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2019-10-06
Referensnr19-55-0074
Publicerad2019-09-06
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Mark o Exploatering/Mark
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2019-10-06
Referensnr
19-55-0074
Publicerad
2019-09-06

Arbetsplatsbeskrivning
Vill du ha en viktig roll i Jönköpings stadsutveckling? Då söker vi dig som är kunnig, glad och har ett stort engagemang!

Tekniska kontoret är en förvaltning med ca 700 anställda. Vi planerar för framtiden och står inför nya spännande uppdrag och där behövs du som ny mark- och exploateringsingenjör. Du kommer att arbeta på mark- och exploateringsavdelningen som har ansvaret för kommunens mark- och bostadsförsörjning samt har i uppdrag att säkra kommunens långsiktiga markberedskap. Verksamheten medverkar aktivt i hela samhällsbyggnadsprocessen från initiering till genomförande och driver spännande omvandlingsprojekt. Förhandling och avtalsskrivning är en naturlig del av arbetsdagen. Vi är en avdelning som präglas av positivism, affärsmässighet och ett glatt samarbetsklimat.

Arbetsuppgifter
Som mark- och exploateringsingenjör garanterar vi varierande och stimulerande arbetsuppgifter.
Du kommer att jobba inom marksidan och där främst vara delaktig i projekt och ärenden kopplade till rådighet, ägande och utveckling samt att vara med i arbetet med strategiska markförvärv i syfte att öka kommunens plan- och markberedskap.
Du kommer att jobba med att upprätta olika avtal och vara aktiv i initiering av uppdrag och projekt i tidiga planeringsskeden. Du kommer också delta i planprocess, värdera, förhandla och upprätta såväl köpeavtal, genomförandeavtal samt olika typer av rättighetsupplåtelseavtal vid överlåtelser av mark.
I ditt dagliga arbete har du kontakt med markägare, exploatörer och andra kommuninnevånare och du driver ditt arbete i stort kund- och medborgarfokus.
Arbetet sker självständigt med stöd och hjälp från arbetskamrater med bred erfarenhet och stor kunskap inom arbetsområdet.

Kompetenskrav
Vi tror att du har relevant högskoleutbildning, gärna inom lantmäteri eller motsvarande, och har arbetat några år i branschen. Erfarenhet från liknande befattning inom kommun samt kunskaper inom samhällsbyggnad eller markförhandling är meriterande. Som person är du kommunikativ, strukturerad, målinriktad, vågar ta egna beslut och kan hantera ett flertal projekt parallellt. Du har erfarenhet från förhandlingar, kunskaper om aktuell lagstiftning och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi söker dig som är positiv, affärsmässig och med stort lösningsorienterat arbetsfokus.
Körkort för bil är ett krav.

Övrigt
Vi erbjuder dig en spännande tjänst på en attraktiv och rolig arbetsplats där du får ha en viktig roll i Jönköpings stadsutveckling.

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:

- Förutsättningar och vilja till delaktighet
- Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
- Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
- Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
Verksamhetschef Mark - Marcus Svensson 036–10 24 83

Vision: Susanne Karlsson Bosevik 036-10 77 94
Sveriges Ingenjörer: Marie Wikander Ederfors 036–10 80 87

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.