search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

HR-konsult

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHR-enheten, Utbildningsförvaltningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
TillträdesdagTillträde enl överenskommelse till 2020-12-31
Sista ansökningsdag2019-09-30
Referensnr19-60-2305
Publicerad2019-09-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
HR-enheten, Utbildningsförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
Tillträde enl överenskommelse till 2020-12-31
Sista ansökningsdag
2019-09-30
Referensnr
19-60-2305
Publicerad
2019-09-10

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du som HR-konsult inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje. 


Ditt nya jobb
Som HR-konsult hos oss får du ett omväxlande och spännande uppdrag! Som HR-konsult är du ett kvalificerat bollplank för chefer i frågor som t.ex. rekrytering, rehabilitering samt lagar och avtal. Du bidrar med HR-perspektivet i verksamhetsarbetet för att mål ska nås och samtidigt leva upp till kommunens värdegrund och medarbetaridé.

Du blir en av sju HR-konsulter som ansvarar för var sitt skol/förskoleområde och är kontaktperson för respektive områdes chefer. Varje HR-konsult har också ett tilldelat fokusområde inom HR för att hålla chefer och konsultgruppen uppdaterad. I nuläget behöver gruppen förstärkning inom området kompetensförsörjning vilket bl.a. innebär att delta på mässor och VFU-träffar, planera och utvärdera mässdeltagande samt samarbeta med förvaltningens ambassadörer.

Välkommen till oss
Utbildningsförvaltningens HR-enhet i Huskvarna består av tjugo medarbetare som bistår förvaltningens chefer, i huvudsak rektorer, i deras arbetsgivaransvar. Vi vägleder chefer såväl operativt som strategiskt inom områdena kompetensförsörjning, arbetsrätt, arbetsmiljö och lönebildning. En central fråga för HR-enheten framöver är att möta enheters olika behov och förutsättningar för att uppnå en likvärdig skola.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd i Jönköpings kommun.

Din kompetens
Du har en akademisk examen inom HR eller liknande, och har du erfarenhet av HR-arbete ser vi det som ett plus. Som person är du resultatinriktad och vill se saker hända, skapar förtroende och goda relationer genom ett professionellt och gott bemötande samt har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Bra att veta
Tjänsten är ett vikariat på cirka 1 år för en av våra kollegor som går på föräldraledighet.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten samt uppge två referenser.
Löpande urval kommer ske, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju under ansökningstiden.

Vill du veta mer?
Marie Söderberg, HR-chef, tfn. 036-106761
Ingela Martinsson, HR-strateg, tfn. 036-106770

Fackliga representanter

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.