search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGemensamma resursenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-09-24
Referensnr19-60-2331
Publicerad2019-09-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gemensamma resursenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-09-24
Referensnr
19-60-2331
Publicerad
2019-09-10

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som tillsammans med övriga medarbetare på enheten vill göra skillnad för våra barn och ungdomar! Arbetet innebär att för varje elev anpassa undervisningen utifrån den enskilda elevens behov men också att stödja eleverna i deras sociala relationer. Att arbeta som lärare inom resursenheterna innebär även många kontakter med hemskolans personal, elevhälsa, rektorer, vårdnadshavare och t ex socialtjänst och hälso- och sjukvård, allt för att skapa en så god lärandemiljö för eleverna som möjligt.

Välkommen till oss
Gemensamma resursenheten omfattar två sjukhusskolor, fyra resursenheter samt ett rörligt förskole- och skolstöd. Inom enheten, som är en del av utvecklingsavdelningen, arbetar ca 40 medarbetare.
Resursenheterna fungerar som kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper och på dessa finns de elever som behöver allra mest stöd. Vi söker en ny medarbetare till Jusö, en enhet i central Jönköping med 17 elever i åk 3-9 och ett tiotal personal. Vi arbetar utifrån en helhetssyn där skola, familj och fritid är viktiga delar. På enheten arbetar lärare, fritidspedagoger och elevassistenter. Syftet med placeringen är att eleven ska få en fungerande skolgång genom olika åtgärder och anpassningar med målsättning att kunna komma tillbaka till hemskolan. Hemskolans rektor behåller därför ansvaret under placeringen.
 
Kompetenskrav
Vi söker en legitimerad lärare med arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har specialpedagogisk kompetens samt erfarenhet av framgångsrikt arbete kring elever i behov av särskilt stöd och psykisk ohälsa. Meriterande är också bred ämnesbehörighet och att du arbetat på olika stadier inom grundskola.
Som person är du lösningsfokuserad, utvecklingsinriktad och har en god kommunikativ förmåga. I din undervisning använder du gärna din kreativitet. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Din grundsyn präglas av att du ser elevernas möjligheter och kompetenser. Du har god samarbetsförmåga och en drivkraft att arbeta tillsammans med kollegor för att alla ska lyckas. Du är strukturerad och har lätt för att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Du är självständig och trygg i din kompetens och tar ansvar och ser samarbete som en viktig del för att lyckas med uppdraget. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. 

Upplysningar
Eva Strandéus, chef Gemensamma resursenheten, tel 036 – 10 56 73
Klara Gustafsson, Lärarförbundet, tel 070 – 587 61 87
Karolina Ekström, Lärarnas Riksförbund, tel 070 – 353 92 26

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.