search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Fritidsassistent på Råslätt

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsStadsgården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdagefter överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-10-23
Referensnr19-42-0019
Publicerad2019-09-26
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Stadsgården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-10-23
Referensnr
19-42-0019
Publicerad
2019-09-26

Nu söker vi dig med stort hjärta och skinn på näsan som vill bli en nyckelspelare på Råslätt! Någon som vill göra skillnad för människor i deras vardag och tror, som vi, att en fritidsgård kan förändra världen. Vi söker dig som tillsammans med barn och unga vill utveckla vår verksamhet. På Råslätt finns en enorm potential, men vi behöver hjälp att förverkliga den!

Arbetsplatsbeskrivning
Det finns de som menar att det krävs något särskilt för att kunna jobba på Råslätt, men det krävs något särskilt för att jobba på Ung Fritid överhuvudtaget! Som fritidsassistent möter du många ungdomar som kanske inte riktigt vet vad de ska göra den närmsta halvtimmen, än mindre med sina liv. Men du möter också oerhört drivna unga människor som knappt vet var de ska börja för att det finns så mycket att göra! Ditt jobb är att möta ungdomar där de är och att leda, samordna, utveckla och stimulera deras fritidsaktiviteter. Du har som uppdrag att skapa möjligheter för deras utvecklande av självkänsla och identitet: ett gott bemötande och ett coachande förhållningssätt från personalen är nyckeln!

Arbetsuppgifter
En naturlig del i ditt arbete är att du skapar attraktiva aktiviteter och evenemang som du planerar, genomför och följer upp för och med ungdomar i åldern 10-25 år med fokus på 10-19 år. I våra verksamheter ska alla kunna mötas på lika villkor oavsett kön, sexualitet, etnisk bakgrund, politisk åsikt eller religiös tro.

Det blir du och tre kollegor som bemannar verksamheten. Det är en hel del tid i öppen verksamhet (i dagsläget jobbar man tre kvällar varannan vecka och två kvällar varannan vecka), men också mycket tid för planering och andra aktiviteter. Fritidsassistenter arbetar förutom på gården också med uppsökande verksamhet på skolor och med föreningar med olika former av områdesanknutna projekt i fritidsområdet samt även kommunövergripande projekt och verksamheter.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning, såsom fritidsledare, fritidspedagog, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet av arbete med ungdomar är ett krav och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är självständig, praktisk, driven och har en god förmåga att kommunicera. Då ett gott bemötande är en självklarhet inom verksamheten, söker vi dig med god förmåga i relationskapande och samarbete och att du har en positiv inställning. Det är en förutsättning att du är flexibel, har lätt för att strukturera upp situationer och är stabil.

Vi lägger stor vikt vid att du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska.

Övrigt
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj belastningsregister för (Skola, förskola eller barnomsorg). Om det blir aktuellt med en anställningsintervju önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Vi erbjuder bland annat:
- Gratis bad och träning på förvaltningens badanläggningar
- Förmånscykel (genom bruttolöneavdrag)
- En arbetsplats där du har stor möjlighet att påverka innehållet i arbetsdagen
- En trivsam arbetsmiljö

Tjänsten innebär även arbete på obekväm arbetstid.
Vi har rökfri arbetstid/anläggning.

Vi kallar till intervju löpande under ansökningstiden.

Upplysningar
Enhetschef, Hugo Ranerås tel. 036- 10 66 98

Vision, Maria Carlsson tel. 036-10 57 01

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.