search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kommunikationschef

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKommunikationsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-02-11
Referensnr19-04-0005
Publicerad2019-01-11
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kommunikationsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-02-11
Referensnr
19-04-0005
Publicerad
2019-01-11

Har du engagemanget, kunskapen och erfarenheten som krävs för att hjälpa oss att fortsätta bygga ett starkt förtroende för Jönköpings kommun? Är du redo att utveckla framtiden tillsammans med 40 medarbetare som brinner för kommunikation och medborgarservice? Välkommen till oss!

Vi söker en utvecklingsdriven och prestigelös kommunikationschef med medborgar- och kundperspektiv som har erfarenhet av att driva digitaliseringsutveckling.

Kommunikationschefens roll
I din roll som kommunikationschef ansvarar du för utveckling och strategisk styrning av Jönköpings kommuns kommunikationsarbete. Du har det yttersta ansvaret för kommunikationskanaler, varumärke och medborgarservice. Som kommunikationschef ingår du i ledningsgruppen. Du leder på ett initiativrikt sätt en av kommunens mest innovativa arbetsmiljöer, kommunikationsavdelningen med totalt ca 40 medarbetare.

Kontaktytor
Arbetet innebär många kontakter både internt och externt. Internt är det förutom avdelningens egna chefer och medarbetare mycket kontakter med förtroendevalda, chefer och tjänstepersoner inom kommunen och kommunens bolag. 

Utbildning
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, alternativt en eftergymnasial utbildning inom kommunikationsområdet som vi bedömer likvärdig.

Erfarenhet och kunskap
För att lyckas i rollen behöver du ha flera års erfarenhet av kommunikationsarbete. Du har som ledare erfarenhet av att strategiskt utveckla och driva såväl kommunikationsarbete som digitalisering i en politiskt styrd organisation. Du har ett tydligt medborgar- och kundperspektiv med förståelse för kontaktcenters roll i kundprocesserna.

Du kan se helheten, har lätt för att samarbeta, lyssna in behov, inge förtroende och skapa goda relationer.

Om arbetsplatsen
Kommunikationsavdelningen ansvarar för kommunens övergripande interna och externa kommunikation samt medborgarservice. Kommunens övergripande kommunikationskanaler, grafisk profil och pressfrågor ligger också inom verksamhetens ansvarsområde.

Avdelningen har cirka 40 medarbetare och består av två enheter; kommunikationsenheten och kontaktcenter med varsin enhetschef. Kommunikationsenheten, med 14 medarbetare, arbetar i ett nära samarbete med kommunens förvaltningar och stödjer dem i kommunikationsarbetet. Kontaktcenter, med drygt 20 medarbetare, är medborgarnas och företagens ingång till service och information om kommunens verksamhet och tjänster. Kommunikationschefen har direkt personalansvar för fyra personer, två chefer, presskommunikatör och marknadskommunikatör.

Upplysningar
Johan Fritz Stadsdirektör, 036-10 8090, johan.fritz@jonkoping.se
Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.