search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarums skolområde F-6
AnställningsformTillsvidareanställning
Omfattning100 %
Tillträdesdag2017-08-10 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-09-17
Referensnr17-60-0331
Publicerad2017-06-19
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarums skolområde F-6
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2017-08-10 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-09-17
Referensnr
17-60-0331
Publicerad
2017-06-19

Arbetsplatsbeskrivning
Ljungarums skolområde F-6 är beläget i den södra delen av Jönköping. Skolområdet består av två skolor. Ljungarumsskolan F-6 och Strömsbergsskolan F-3. Sammanlagt har Ljungarums skolområde ca 390 elever och drygt 60 personaltjänster. Inom skolområdet bedrivs ett aktivt systematiskt kvalitetsarbete där vi ständigt strävar efter att utveckla vårt arbete för våra barn och elevers bästa.

Arbetsuppgifter
Vi söker en speciallärare i årskurs 1-6. Uppdraget innebär att under ledning av specialpedagogen driva det specialpedagogiska arbetet kring elever i behov av särskilt stöd. Undervisning kan ske i klassrummet, i liten grupp eller enskilt. I uppdraget ingår att planera, genomföra, följa upp och utvärdera det särskilda stödet inom främst läsning, skrivning och matematik. Du kommer att ingå i vårt elevhälsoteam samt ge lärarna handledning kring kartläggningar, extra anpassningar och åtgärdprogram.

Kompetenskrav
Du är utbildad speciallärare eller håller på att utbilda dig till speciallärare.
Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten. Vi värderar din förmåga att engagera och entusiasmera stort.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Catarina Markus, 036-106243
Biträdande rektor, Tomas Claesson 036-106241
Lärarförbundet, Cecilia Larsson 036-105097

Rekrytering och urval kommer ske löpande under ansökningstiden.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.