search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Helgaktiverare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsKommunens Äldreboenden
AnställningsformTidsbegränsad
OmfattningVarannan helg fram till juni 2018 (fortsatt arbete under hösten 2018 är möjligt för de som fortsätter gymnasiet)
TillträdesdagSeptember - Oktober 2017
Sista ansökningsdag2017-10-09
Referensnr17-71-0174
Publicerad2017-08-21
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Kommunens Äldreboenden
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
Varannan helg fram till juni 2018 (fortsatt arbete under hösten 2018 är möjligt för de som fortsätter gymnasiet)
Tillträdesdag
September - Oktober 2017
Sista ansökningsdag
2017-10-09
Referensnr
17-71-0174
Publicerad
2017-08-21

Du som går på gymnasiet har nu chans att få jobb som helgaktiverare på ett äldreboende under läsåret 2017 - 2018. Socialförvaltningen anställer 80 helgaktiverare med start i början av oktober.

Vad gör en helgaktiverare?
Som helgaktiverare jobbar du med att aktivera äldre enskilt eller i grupp. Det innebär att du umgås med de äldre på äldreboendet där ni exempelvis kan spela spel, ta en promenad eller bara prata och lyssna på deras historier. Ni kan också gå till torget tillsammans, sjunga, pussla eller läsa en tidning. Du får självklart komma med egna idéer till aktiviteter.

Hur mycket jobbar jag?
Som helgaktiverare jobbar du 4 timmar varannan helg, lördag eller söndag. Arbetstiderna kan variera men du jobbar oftast på förmiddagar

Vad får jag i lön?
Du får timlön som sätts utifrån din ålder. Dessutom tillkommer helg-OB på 53 kr/tim och semesterersättning.
Ålder - Timlön
15 år - 62,00
16 år - 74,00
17 år - 92,00
18 år - 107,00
19 år - 113,03

Vem kan söka?
Du som är mellan 15 -19 år, går på gymnasiet och är skriven i Jönköpings kommun kan söka jobbet. Självklart ska du tycka om att umgås med äldre. Du är en glad och trevlig person som visar respekt för alla du möter.

En bra erfarenhet
Genom att arbeta som helgaktiverare får du erfarenheter och referenser som du kan ha nytta av när du söker jobb i framtiden. Det ökar även dina chanser att få sommarjobb inom äldreomsorgen i Jönköpings kommun.

Hur söker jag?
Klicka på rutan ”Sök jobbet”. I formuläret fyller du i dina personuppgifter och i ditt personliga brev skriver du en berättelse om dig själv och varför du vill jobba med äldre.
Du behöver inte fylla i tidigare utbildning, arbetslivserfarenhet eller referenser!

När du skickat in din ansökan kan du bli kallad för en intervju på något av våra äldreboende. Om du blir anställd får du en halv dags introduktion och en kontaktperson som ger dig stöd under anställningen.

Kontakta oss
Om du har några frågor går det bra att höra av sig via mejl till: bo.gillsten@jonkoping.se

Välkommen med din ansökan!

Bo Gillsten
Socialförvaltningen
Jönköpings kommun


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.