search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare i matematik åk 1-3

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBarnarpsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-09-17
Referensnr17-60-0421
Publicerad2017-08-21
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Barnarpsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-09-17
Referensnr
17-60-0421
Publicerad
2017-08-21

Arbetsplatsbeskrivning
Barnarpsskolan är en trygg och gemytlig skolenhet bara drygt tio minuters bilresa söder om Jönköping och det finns även en busshållplats i direkt anslutning till Barnarpsskolan. Nya områden bebyggs, samhället växer och därmed även elevunderlaget. Läsåret 2017/2018 beräknas Barnarpsskolan omfatta närmare 370 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Här finns en hjärtlig och välkomnande atmosfär! Inom Barnarps skolområde har vi som gemensam målsättning att skapa de bästa förutsättningar för den individuella elevens lärande. Har du rätt moderna tänk för att passa in i vårt kvalitetsarbete?

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som brinner för att vidareutveckla matematikundervisningen och vara en del av det systematiska kvalitetsarbetet på Barnarpsskolan. Som förstelärare ingår du självklart som drivande pedagog i skolutvecklingsgruppen. På skolan finns idag en förstelärare i svenska åk 1-6 och en förstelärare i matematik åk 4-6. I elevhälsoteamet finns en speciallärare i svenska och en speciallärare i matematik. Under läsåret håller du i, tillsammans med övriga förstelärare på skolan, kollegialt lärarande-konferenser kring skolämnet matematik. Skolans Handlingsplan i matematik håller förstelärare tillsammans med speciallärare och specialpedagog i och vidareutvecklar efter skolans resultat och behov. Uppdraget kan också innefatta att förbereda och genomföra olika pedagogiska forum. Du ska huvudsakligen arbeta med klassrumsundervisning i åk 3.

I ditt klassrum har du den senaste versionen av interaktiv skärm; Clever touch. Som lärare använder du dig av Jönköpings kommuns lärplattform Vklass för enkel kommunikation med vårdnadshavare och det är även så du tar del av skolans interna kommunikation och dokument.

Du är väl förtrogen med läroplanen, LGR 11, och arbetar med självklarhet som tjänsteman enligt de direktiv som styr kommunal skola. Du är trygg i din roll som lärare och de arbetsuppgifter som ingår i uppdraget. Du är en engagerad ledare och bemöter varje elev utifrån dennes behov och ser möjligheter före svårigheter. Vi ser det som en förutsättning för tjänsten att du har lätt för att samarbeta i arbetslag där olika yrkeskompetenser ingår men att det även är självklart för dig att arbeta självständigt.

Kompetenskrav
Du är förstelärare. Du ska vara legitimerad (senast under 2014) och genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Du ska ha visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ha ett starkt intresse för att utveckla matematikundervisningen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet utefter Barnarpsskolans behov. Vi ser gärna att du har kunskaper om och erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd.

Upplysningar
Eva Engström, rektor, 036-103908
Christian Syversen, bitr. rektor, 036-103911
Anneli Liliekvist, Lärarförbundet, 036-103862, 072-5709067
Therése Bäck, Lärarförbundet 036-103907

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.