search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Studie- och yrkesvägledare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJunedalsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2017-11-01
Sista ansökningsdag2017-09-13
Referensnr17-60-0531
Publicerad2017-08-22
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Junedalsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2017-11-01
Sista ansökningsdag
2017-09-13
Referensnr
17-60-0531
Publicerad
2017-08-22

Arbetsplatsbeskrivning
Junedalsskolan ligger i centrala Jönköping. Nära till allt!
Vår enhet omfattar både grundskola och grundsärskola. Vi utbildar ca 800 elever åk 7-9. Mer information om Junedalsskolan finner du på vår hemsida.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av att informera elever och deras vårdnadshavare inför val av olika slag samt handleda och motiverande vägleda elever i valprocessen på grundskolan. Informera, samordna, bistå och handleda elever inför praktikveckor. Arbeta i nära samverkan med skolans elevhälsoteam och med rektor som arbetsledare tillsammans med lärare speciellt bevaka elever med behov av särskilt stöd och åtgärdsprogram.

Kompetenskrav
För tjänsten krävs examen som studie- och yrkesvägledare och helst arbetslivserfarenhet från skolområdet.

Övrigt
Du har god kommunikationsförmåga och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Erfarenhet av motsvarande tjänst är meriterande. Var god ange referenser. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Upplysningar
Irena Hanzek, rektor 036-106180
Lis Svensson, bitr. rektor 036-107260
Anette Karlsson, Lärarförbundet 036-106195
Daniel Jaensson, Lärarnas Riksförbund 073-3747288

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.