search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biståndshandläggare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsMyndighetsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-10-15
Referensnr17-70-0194
Publicerad2017-08-24
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Myndighetsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-10-15
Referensnr
17-70-0194
Publicerad
2017-08-24

Vilka är vi?
Socialtjänsten i Jönköpings kommun är en sammanhållen förvaltning med ett tydligt fokus på de personer vi är till för. Vi gör skillnad för våra invånare!

Myndighetsenheten ansvarar för den samlade beslutprocessen för äldre och funktionshindrade enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS). Vi är cirka 30 medarbetare som ansvarar för att kommunens invånare får en rättsäker och professionell bedömning. På grund av kommande pensionsavgångar behöver vi rekrytera nya biståndshandläggare till målgruppen äldre.

Vad innebär tjänsten?
Din uppgift är att utreda, bedöma och fatta beslut utifrån aktuell lagstiftning samt göra uppföljningar av fattade beslut. Arbetet innebär omfattande kontakter med såväl den enskilde som med anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare. I dessa kontakter är det viktigt att ge korrekt och tydlig information om insatser och bistånd. Hos oss finns två Förste handläggare som stödjer dig i arbete.

Vad erbjuder vi?
• 7-timmars arbetsdag
• Ett spännande, meningsfullt, roligt och omväxlande arbete
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Nära samarbete med andra yrkeskategorier
• Flexibel arbetstid
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Semesterväxling, där du kan byta semesterersättningen mot extra lediga dagar
• Rabatt på gymkort, biobiljetter och Länstrafikens årskort

Vem söker vi?
Du har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Vi vill att du har goda kunskaper i aktuell lagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som handläggare eller av målgruppen. Vi söker dig som har ett stort engagemang och som kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt. Du har god förmåga att arbeta med komplexa frågeställningar och du har lätt för att uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Det är viktigt att du kan skapa och upprätthålla goda kontakter.

För dig som tar examen i början på nästa år finns möjlighet att börja arbeta på timmar under hösten för att få chans att redan nu börja tillämpa dina teoretiska kunskaper i praktiken och komma in ordentligt i arbetet i din egen takt.

Övrigt
Körkort är ett krav.
Urval och tillsättning sker löpande under hösten.

Upplysningar
Vik. Myndighetschef Helen Plym, 036-10 53 85
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.