search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare 3 tjänster

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJunebäckens fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEfter överrenskommelse
Sista ansökningsdag2017-09-14
Referensnr17-60-0539
Publicerad2017-08-24
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Junebäckens fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Efter överrenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-09-14
Referensnr
17-60-0539
Publicerad
2017-08-24

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till oss på Junebäckens förskoleområde!
Våra sex förskolor är alla centralt belägna i Jönköpings västra stadsdel. Enheten består av förskolorna Kusken, Kloster, Ida, Torpa, Bäckadalen och Mariebo. Förskolornas geografiska läge ger goda möjligheter till både kultur- och naturupplevelser. Förskoleområdet är övningsförskola för studenter från Högskolan för Lärande och Kommunikation.
Vår vision är att verksamheten ska vara trygg, rolig och lärorik för alla barn. Vi vill vara en förskola dit barnen kommer med lust och glädje. Vi verkar för en förskola där alla blir bemötta med värme och respekt, i en demokratisk anda. Vi lägger grunden för barnens fortsatta lärande.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera till barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetsyn på barnet och dess behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnet för fortsatt utbildning.
Arbetslaget fördelar förekommande uppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation genomförs ett löpande, systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav
Legitimerad förskollärare med goda kunskaper inom ITK. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare.

Övrigt
Du bidrar till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Förskolechef Madelein Nilsson, tel. 036-103923
Biträdande förskolechef Teresa Sagström, tel.036-103887
Facklig representant Lotta Sundin, tel. 072-5037536
Facklig representant Katarina Zaar, tel. 072-5709128

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.