search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLustigkullens förskoleområde
AnställningsformTillsvidareanställning
Omfattning100 %
Tillträdesdagmed tillträde under hösten 2017 eller våren 2018
Sista ansökningsdag2017-09-24
Referensnr17-60-0533
Publicerad2017-08-24
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Lustigkullens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
med tillträde under hösten 2017 eller våren 2018
Sista ansökningsdag
2017-09-24
Referensnr
17-60-0533
Publicerad
2017-08-24

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst på Lustigkullens fo, Rosenlunds förskola.
Lustigkullens förskoleområde ligger på Rosenlund, med närhet till staden men också till naturen och Vätterstranden.
Här arbetar engagerade pedagoger i en stimulerande förskolemiljö.
Barnen träffar andra kamrater och lär och utvecklas av varandra och av oss vuxna på ett lekfullt sätt.
Förskoleområdet har barn från olika nationaliteter och en resursavdelning, Humlan, där det går barn med olika funktionsnedsättningar. På Lustigkullen fo råder ett gott pedagogiskt klimat där barnet står i fokus.
Vi erbjuder en trygg, rolig, utvecklande och lärorik verksamhet.
Till enheten hör Rosenlunds förskola med sex avdelningar, Arredalens förskola med fyra och Fabrikens förskola med en avdelning.

Arbetsuppgifter
I nuläget kan du få jobba på en småbarnsavdelning eller på en syskonavdelning, Rosenlunds förskola. Under våren 2018 nystartar en förskola med två avdelningar för äldre barn i en nybyggd paviljong, och två avdelningar för yngre barn i befintliga lokaler. Kom och var med att utforma det nya!
Tillsammans med övrig personal får du vara med och planera, genomföra, utvärdera och dokumentera det pedagogiska arbetet i verksamheten för att stödja barns utveckling och lärande. Du ansvarar för att utgå från de styrdokument vi har och tillsammans med kollegor kontinuerligt arbeta med det systematiska kvalitetsarbetet. Vi arbetar tematiskt under verksamhetsåret och arbetar med Grön flagg.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Datorvana för bl.a. dokumentation och kommunikation är ett krav. Gärna erfarenhet av ett temainriktat arbetssätt och av tecken och bilder som kommunikationsstöd.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har ett positivt tänkande, är flexibel och kreativ, har god samarbetsförmåga och arbetar över avdelningarna när behov uppstår. Vi erbjuder mentorskap. Ring så får du veta mer!

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Förskolechef: Christina Dolk Ivarsson tel. 036-10 74 90 eller mob. 073-410 11 88
Biträdande förskolechef Eva Lundqvist tel. 036-10 74 90
Lärarförbundet: Annika Agrell tel. 036-10 79 96, Ida Strandqvist tel. 036-10 74 91

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga visar upp ett belastningsregister och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång!
https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.