search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ekonom/Controller

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsStaben/Ekonomienheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl Ö.k
Sista ansökningsdag2017-09-17
Referensnr17-55-0072
Publicerad2017-08-29
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Staben/Ekonomienheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl Ö.k
Sista ansökningsdag
2017-09-17
Referensnr
17-55-0072
Publicerad
2017-08-29

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket genomsyrar hela förvaltningen och ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska nämnden ansvarar för.

Tekniska kontorets består av 14 verksamheter och cirka 750 medarbetare och tillsammans tillhandahåller vi den tekniska välfärden som är nödvändig för att den kommunala välfärden ska kunna fungera 24/7. Vårt ansvarsområde är brett då vi bland annat förvaltar både verksamhetslokaler för våra skolor och äldreboenden samt sköter gator och parker samtidigt som vi exploaterar mark till olika ändamål och levererar vatten till våra kommunmedborgare. Ansvarsområdet gör att man bokstavligen kan säga att vi sitter mitt i där saker händer och kravet på att snabbt kunna ställa om till nya förutsättningar är stort därför då kommunen växer och uppdragen förändras.

Arbetsuppgifter
Som ekonom/controller hos oss kommer dina huvudsakliga uppgifter vara att tillsammans med kollegorna stötta våra verksamheter med olika ekonomifrågor. I din roll kommer du att ansvara för några verksamheter men självklart bollar vi också många frågeställningar mellan oss för en bättre samordning. Ett axplock av arbetsuppgifter kommer att vara att i samarbete med verksamheterna ta fram samt följa upp drift- och investeringsbudgeten, agera som internkonsult i olika ekonomifrågor samt delta i utrednings och utvecklingsarbete. En stor utmaning i arbetet är balansen mellan att stödja och styra verksamheterna så att vi tillsammans når bästa möjliga resultat och nytta.

Kompetenskrav
Vi söker dig som gillar att förena ekonomiarbetet med ett pragmatiskt angreppssätt samtidigt som du ser vikten av att redovisning sköts på ett adekvat sätt. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är detta positivt. Naturligtvis har du god social kompetens, är driven, noggrann och ansvarsfull. Några av våra verktyg i vardagen är Visma, Stratsys, Qlickview och Excel.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
- Förutsättningar och vilja till delaktighet
- Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
- Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
- Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp

Upplysningar
Erik Gaude, ekonomichef Tekniska kontoret, 070-292 46 03

Vision: Susanne Bosevik-Karlsson 036 - 10 77 94

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.