search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarums förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2017-11-30
Sista ansökningsdag2017-09-17
Referensnr17-60-0546
Publicerad2017-08-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarums förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2017-11-30
Sista ansökningsdag
2017-09-17
Referensnr
17-60-0546
Publicerad
2017-08-29

Arbetsplatsbeskrivning
Ljungarums förskoleområde består av två förskolor, Älgstigen och Strömsbergs förskola.
De ligger på söder 4-5 km från centrum. Våra förskolor finns i härliga natursköna områden nära till skog och sjöar. Vi använder oss mycket av skogen som finns i vårt närområde som en del i lärandet. Bra bussförbindelse.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom arbetslaget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument.

Kompetenskrav
Legitimerad förskollärare.
Vi söker dig som kan vara en tydlig, flexibel och nyfiken pedagogisk ledare för förskolans utveckling samt utveckla det systematiska kvalitetsarbetet och den pedagogiska dokumentation utifrån förskolans intentioner. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska ha en god förmåga att samarbeta med andra.
Grundläggande IT-kompetens, pedagogisk dokumentation, forskande barn - medforskande pedagoger

Övrigt
Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Förskolechef Marie Berg 036-102527
Lärarförbundet Helena Bergström 036-103076
Lärarförbundet Eva Almroth 036-106138

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.