search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Familjehemssekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och ungdom Söder
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl ök.
Sista ansökningsdag2017-09-19
Referensnr17-70-0200
Publicerad2017-08-29
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och ungdom Söder
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl ök.
Sista ansökningsdag
2017-09-19
Referensnr
17-70-0200
Publicerad
2017-08-29

Vi söker engagerad familjehemssekreterare
Jönköpings kommun är en mycket expansiv kommun och vi växer med 1500 invånare per år! Att vi växer innebär att socialtjänstens verksamheter efterfrågas i högre utsträckning. Arbetet inom barn- och ungdomsvården i Jönköpings kommun ligger långt fram och under hösten kommer en ny sektion bildas som enbart arbetar med familjehemsvård. Sektionen kommer att flytta in i nya lokaler på Madängen i Huskvarna.

Då en av våra familjehemssekreterare går vidare med andra arbetsuppgifter söker vi nu efter en ersättare. Var med oss i arbetet med att fortsätta utveckla familjehemsvården i Jönköping!

Vilka är vi?
Socialtjänsten i Jönköpings kommun är en starkt sammanhållen förvaltning med ett tydligt fokus på de personer vi är till för. Vi gör skillnad för våra invånare.

Barn- och ungdomsvården i Jönköping består av en myndighetsdel och en öppenvårdsdel med behandlingsinsatser samt råd- och servicefunktion. Myndighetsdelen är indelad i tre geografiska sektioner med lokalkontor i centrala Jönköping (väster), på Råslätt (söder) och i Huskvarna (öster). Vidare finns specialiserade sektioner inom familjerätt, socialjour, mottagning, utredning samt rekrytering av familjehem, kontaktpersoner/kontaktfamiljer och närhet till barnahus och familjehemsresursen.

Vad gör vi?
Vi arbetar med rekrytering, utredning, utbildning och handledning av familjehem. Du ansvarar tillsammans med en socialsekreterare på lokalkontoret också för uppföljning av familjehemsplaceringarna. I Jönköpings kommuns arbete med förstärkt familjehemsvård ingår utökat stöd, extra utbildning och handledning till familjehemmen men också kompetensutveckling av familjehemssekreterarna.

Vad får du?
• 7-timmars arbetsdag
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Flexibel arbetstid
• Handledning
• Generösa möjligheter till kompetensutveckling
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Vem söker vi?
Vi söker dig som är socionom eller annan lämplig högskoleutbildning och gärna har erfarenhet av arbete med familjer och familjehemsvård. Arbetet kräver stor arbetskapacitet, mycket god förmåga att skapa förtroendefulla relationer samt god flexibilitet. Ekonomisk ansvarsfullhet samt vana att diskutera avtal med uppdragstagare är meriterande. B-körkort är ett krav för vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Sektionschef Marianne Jakobsson, 036- 10 68 33
1:e socialsekreterare Karl-Göran Karlsson, 036-10 68 57

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.