search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare i förskoleklass

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBymarkens skolområde/Vätterslundsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagsnarast el enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-09-13
Referensnr17-60-0551
Publicerad2017-08-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bymarkens skolområde/Vätterslundsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
snarast el enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-09-13
Referensnr
17-60-0551
Publicerad
2017-08-30

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst som förskollärare i förskoleklass på Bymarkens skolområde-Vätterslundsskolan. Skolområdet består av två grundskolor; Hisingstorpsskolan F-6 och Vätterslundsskolan F-3. Skolområdet är beläget i natursköna omgivningar på Bymarken i de västra delarna av Jönköping.
För närvarande finns ca 550 barn/elever och drygt ett 90-tal anställda inom skolområdet. Av dem finns ca 105 elever och 15 medarbetare på Vätterslundsskolan.
Vätterslundskolan är en grundskoleenhet F-3 organiserad i två storarbetslag, F-1 och åk 2-3.

Arbetsuppgifter
Vi söker en förskollärare med placering i förskoleklass på Vätterslundsskolan under läsåret 2017/2018.
I tjänsten ingår gängse arbetsuppgifter i förskoleklass/Fritidshem samt att ha ett särskilt ansvar för en elev med behov av stöd i lärande och utveckling. I ditt uppdrag kommer du kontinuerligt ha kontakt med habiliteringen på Ryhov samt arbeta med riktade insatser tillsammans med enskild elev.
Du ingår i ett arbetslag med förskollärare och lärare i fritidshem som tillsammans ansvarar för det pedagogiska arbetet i förskoleklass- och fritidshemsverksamheten. Allt arbetet syftar till att ge eleverna en trygg och säker miljö som inbjuder och utmanar barnen till lek, aktiviteter och lärande. Arbetet med att utveckla förskoleklassverksamheten sker i enlighet med gällande styrdokument. Din arbetstid fullgörs i fritidsverksamheten.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad förskollärare eller har annan adekvat lärarlegitimation. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt så långt det går inom ramen för förskoleklassen/fritidshemsverksamheten. Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av att arbeta med barn i behöv av stöd. Du arbetar strategiskt för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero. Du är idérik. Du är en flexibel person som finns till för alla elever på skolan och kan smidigt anamma skolans gemensamma förhållningssätt. Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god/mycket god kompetens gällande IT och digitala verktyg.

Övrigt
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar

Information om tjänsten kan ges av
Rektor: Lena Nordh-Jonsson på telefon 036-10 61 72 eller av
Biträdande rektor: Jonna Nilsson på telefon 036-10 70 92
Arbetsplatsombud för Lärarförbundet: Karin Hallberg på telefon 076-781 31 00 eller
Åsa Bengtsson på telefon 0703-031293


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.