search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Grafisk kommunikatör

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKommunikationsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-09-18
Referensnr17-04-0038
Publicerad2017-08-30
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kommunikationsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-09-18
Referensnr
17-04-0038
Publicerad
2017-08-30

Vi söker dig som…
…är en färg- och formsäker grafisk kommunikatör. Din arbetsplats är kommunikationsavdelningen på stadskontoret.

Ditt uppdrag
Du kommer huvudsakligen att arbeta med grafisk formgivning och grafisk produktion. I ditt uppdrag ingår det att aktivt förvalta och utveckla vår grafiska profil. I viss mån kommer du också arbeta med att stödja de olika kommunala verksamheterna i kommunikationsfrågor. Du rapporterar till enhetschefen.

Vi erbjuder dig
- en kreativ arbetsgemenskap med många olika kompetenser inom kommunikationsområdet
- möjligheten att arbeta med utvecklingen av kommunens grafiska uttryck
- flexibel arbetstid
- förkortad arbetstid under juni, juli och augusti
- friskvård

Din utbildningsbakgrund
Du har eftergymnasial utbildning, gärna en högskoleutbildning, exempelvis inom grafisk design, medie- och kommunikationsvetenskap eller annat område som vi bedömer likvärdigt.

Din erfarenhet
Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet av grafisk design och produktion. Det är meriterande om du har arbetat med produktion av rörlig grafik för film, infographics och animeringar. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som kommunikatör med uppdrag att stödja verksamheten.

Din kunskap och kompetens
- Du har goda, dokumenterade kunskaper inom digital och visuell kommunikation, men också god språkkänsla och förmåga att anpassa språk och budskap efter målgrupp.
- Du har mycket goda kunskaper i Adobe Creative Cloud.
- Du är van att jobba från idéstadiet till färdigt original i både print och digitala medier.
- Du trivs med att arbeta i ett högt tempo med skarpa deadlines och kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt.
- I ditt arbetssätt föredrar du att arbeta effektivt och enkelt.
- Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har lätt för att samarbeta med kollegor och uppdragsgivare.
- Du är kreativ och måste kunna visa prov på ett gott ”grafiskt” öga och därför vill vi att du i samband med din ansökan även skickar din portfolio med relevanta arbeten.

Beskrivning av arbetsplatsen
Kommunikationsavdelningen består av 40 medarbetare och ansvarar för kommunens utveckling och samordning av övergripande intern och extern kommunikation samt kontaktcenter. Kommunens övergripande kommunikationskanaler och pressfrågor ligger också inom avdelningens ansvarsområde. Kommunikationsavdelningen arbetar i ett nära samarbete med kommunens förvaltningar och stödjer dem i kommunikationsarbetet.

Upplysningar
Tina Petersson, enhetschef för kommunikationsenheten, 036-10 57 46
Daniela Hammer, kommunikationschef, 036-10 57 34
www.jonkoping.se/fackligastk


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.