search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Nämndsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsAdministrativa enheten, Socialförvaltningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnl ök. till 2019-04-01
Sista ansökningsdag2017-09-20
Referensnr17-70-0202
Publicerad2017-08-30
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Administrativa enheten, Socialförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl ök. till 2019-04-01
Sista ansökningsdag
2017-09-20
Referensnr
17-70-0202
Publicerad
2017-08-30

Arbetsplatsbeskrivning
Socialtjänsten i Jönköpings kommun består av en gemensam förvaltning med två politiska nämnder, socialnämnden och äldrenämnden. Dessutom finns det tre sociala områdesnämnder för myndighetsutövning i enskilda individärenden. Som nämndsekreterare tillhör du socialförvaltningens administrativa enhet som bland annat ansvarar för ärendehantering i de olika nämnderna. Arbetsplatsen ligger i centrala Jönköping med närhet till stadskärnan och kommunikationsförbindelser.

Arbetsuppgifter
Nämndsekreterarens främsta arbetsuppgift är ärende- och protokollshantering för äldrenämnden. Alla möteshandlingar hanteras digitalt. Som nämndsekreterare har du kontakt med både politiker och tjänstemän och spelar en viktig roll i arbetet att samordna och kvalitetssäkra ärendeflödet inför, under och efter nämndens sammanträden. I tjänsten ingår också att samordna möten för det kommunala pensionärsrådet.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är statsvetare, socionom eller har annan likvärdig utbildning. Kanske har du en bakgrund som socialsekreterare och vill utvecklas i din roll. Du har förståelse för den demokratiska processen och är intresserad av samhällsfrågor. Det är meriterande med erfarenhet av offentlig förvaltning och arbete i en politiskt styrd organisation.

Du har förmåga att arbeta självständigt och strukturerat, ibland under tidspress. Du är också kvalitetsmedveten och noggrann, uttrycker dig väl i tal och skrift samt är van att arbeta med IT-system. Du har lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Övrigt
Tjänsten är ett föräldrarvikariat som sträcker sig till och med april 2019.

Upplysningar
Administrativ chef Lisen Prinzencreutz, tfn 036 - 10 51 40

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.