search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bostadskonsulent till bostadsenheten

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen, Bostads- och lokalförsörjning
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-09-21
Referensnr17-70-0201
Publicerad2017-08-31
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen, Bostads- och lokalförsörjning
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-09-21
Referensnr
17-70-0201
Publicerad
2017-08-31

Vilka är vi?
Bostadsenheten har hela Jönköpings kommun som arbetsområde. Enheten består av 17 medarbetare som jobbar klientorienterat med stort fokus på hyresgästen och dennes motivation att ha en lyckad bostadssituation. Vi på enheten arbetar under socialtjänstens stabsenhet för lokal- och bostadsförsörjning och är placerade i Jönköping väster. Målgruppen för verksamheten är personer som kommer i kontakt med socialtjänsten och därigenom får hjälp med en bostad. Individerna kommer i dag från olika sektioner inom socialtjänsten; försörjningsstöd, missbruk, funktionshinderomsorg, barn och unga, eller kvinnofrid samt de nyanlända med uppehållstillstånd.

Vad gör vi?
Vi på Bostadsenheten erbjuder stöd till familjer och enskilda som inte får en bostad på egen hand. Utifrån den enskildes behov utförs stöd och tillsyn i boendet. Boendet erbjuds genom andrahandskontrakt med tilläggsavtal i olika typer av bostäder.
Att arbeta som bostadskonsulent innebär att du är kontaktperson till att antal hyresgäster. Du besöker enskilda i deras hem för att på olika sätt stötta upp i boendet. Det kan handla om att ge råd och stöd kring skötsel, motivera till stödinsatser eller följa med på besök till olika myndigheter. Som bostadskonsulent samverkar du med hyresgästens övriga kontaktnät varvid vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga.

Vem är du?
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot behandling eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Som person är du trygg och inte rädd för att möta människor i utsatta situationer. Att ha ett flexibelt förhållningssätt utifrån olika situationer är något som vi värderar högt.

Vad erbjuder vi?
Som bostadskonsulent i Jönköpings kommun erbjuds du bland annat:
- Subventionerad friskvård
- Rabatterat pris på länstrafikens årskort och biobiljetter
- Betald semester första anställningsåret
- Förmånscykel
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling

Övrigt
Det är en tillsvidaretjänst med sysselsättningsgrad 100 % som ska tillsättas och vi tillämpar löpande urval. Tjänsten kräver B-körkort. Arbetet är förlagt till dag/kväll/helg. Välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Johanna Jinnestrand, enhetschef, 036-103432
Eva Jansson, samordnare, 036-105866


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.