search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vårdare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, Nyckelvägens servicebostad
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning75-80%
TillträdesdagSnarast till 6 månader
Sista ansökningsdag2017-09-22
Referensnr17-70-0203
Publicerad2017-08-31
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, Nyckelvägens servicebostad
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
75-80%
Tillträdesdag
Snarast till 6 månader
Sista ansökningsdag
2017-09-22
Referensnr
17-70-0203
Publicerad
2017-08-31

Arbetsplatsbeskrivning
Nyckelvägen är en servicebostad på Gräshagen för 13 medborgare med intellektuella funktionsnedsättningar. Lägenheterna är fördelade i fyra hyreshus. I ett av husen ligger baslägenheten för gemensamma aktiviteter samt personalutrymmen och jourrum. Du kommer ingå i en arbetsgrupp på 12 medarbetare. Servicebostaden är indelad i två team där varje team består av 6 medarbetare och 6 respektive 7 medborgare. Under journätter och helger jobbar du med alla medborgare.

Vad innebär tjänsten?
Arbetsuppgifterna består i att ge personlig omvårdnad, stöd i hemmets skötsel, fritidsaktiviteter och social träning utifrån medborgarnas personliga integritet och enskilda behov. Vi arbetar med olika former av strukturer för att den enskilde ska känna trygghet och sammanhang. Medborgarnas behov är utgångspunkten och vi arbetar personcentrerat utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Stödet utgår från den enskildes hem och utförs till största del enskilt. Kontaktmannaskap tillämpas och innebär att varje medarbetare har det yttersta ansvaret för en eller flera medborgare med olika kontakter kring denne och ansvar för planering av strukturer. Social dokumentation och genomförandeplaner är ett viktigt arbetsredskap.

Vem söker vi?
Du som söker har utbildning från Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller likvärdig utbildning.
Arbetet kräver att du är strukturerad, tar eget ansvar och har initiativförmåga. Du är flexibel, kan ha många bollar i luften samtidigt, ser möjligheter och är lösningsfokuserad.
Arbetsgruppen är i förändring med flera nya medarbetare under kort tid. Tillsammans är uppdraget att skapa en arbetsgrupp som kan ge det stöd och hjälp som medborgarna har behov av. Som medarbetare förväntas att du bidrar till verksamhetens utveckling genom aktivt deltagande i alla förekommande arbetsuppgifter.

Övrigt
Arbetstiden är dag, kväll, helg och journätter. Stor del av arbetstiden är förlagd kvällstid då medborgarnas behov av stöd och hjälp är. För närvarande arbetar vi med rörlig arbetstid. Vi tillämpar löpande urval så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Upplysningar
Enhetschef, Anne Johansson, 036-10 73 77
Fackförbund kommunal, 036-10 57 14

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.