search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Datalärare till teknikprogrammet/T4

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2017-10-02 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-09-14
Referensnr17-61-0123
Publicerad2017-08-31
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2017-10-02 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-09-14
Referensnr
17-61-0123
Publicerad
2017-08-31

Arbetsplatsbeskrivning
Erik Dahlbergsgymnasiet (ED) – en av Sveriges bästa och mest kreativa studiemiljöer för ungdomar i utveckling. Visionen nås via de prioriterade målen, Kunskap, Värdegrund och Kreativitet. På ED går ca 1490 elever på programmen EK, NA, SA, TE, T4, VF, VO samt introduktionsprogrammen. De 170 i personalen arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans ungdomar. ED är omvittnat trivsam och präglas av medinflytande, ansvarstagande och trygghet. IKT är ett naturligt inslag i skolans vardag. Samtliga elever och lärare har en egen bärbar dator. Se även www.edgymnasiet.se

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av undervisning i dator- och nätverksteknik, programmering samt kurser inom vårt gymnasieingenjörsprogram med mjukvaruinriktning. Utöver detta ingår även sedvanliga arbetsuppgifter kopplat till lärarproffessionen som exempelvis mentorskap. Tjänsten har placering på teknikprogrammet.

Efterfrågad kompetens
Vi söker dig med kunskaper inom objektorienterad programmering, databashantering och datorteknik. Det anses meriterande om du har arbetslivserfarenhet ifrån mjukvarubranschen.

För att få en tillsvidaretjänst krävs gymnasielärarexamen och lärarlegitimation i de datakurser som ingår i tjänsten.

Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Vi fäster stor vikt vid social kompetens och personlig lämplighet.

Möjligheter vid ED
Du kommer till en arbetsplats med kompetenta och drivna kollegor där du har stor möjlighet att bidra till vidareutvecklingen av vår undervisning. Teknikprogrammet såväl som skolan är attraktiv för eleverna och läsåret 17/18 har vi fyra parallellklasser i samtliga årskurser på TE samt en grupp som studerar till gymnasieingenjörer (T4).

På datainstitutionen, där du kommer ha din arbetsplats tillsammans med fyra övriga lärare sker mycket samarbete kring gemensamma prov, planering och bedömning. Det finns alltid en ämneskunnig kollega att bolla idéer med när det är något man funderar över!

Övrigt
För att underlätta rekryteringen ber vi dig bifoga, för tjänsten relevanta betyg och intyg till din ansökan.

Vi kan komma att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden, så vänta därför inte med din ansökan.

Var god ange minst två referenser.

Att tänka på
Det finns lagkrav att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola), varför det kan vara bra om du ansöker om utdrag i samband med ansökan till tjänsten då handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Rektor Margareta Pilgard, tel. 036-10 76 94
Lärarnas Riksförbund: Martin Klerung, tel. 036-10 76 87
Lärarförbundet: Jonatan Eklöf, tel: 036-10 62 25

Fackliga organisationer
http://www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.