search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsFlahultsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2017-10-01
Sista ansökningsdag2017-09-17
Referensnr17-60-0544
Publicerad2017-09-01
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Flahultsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2017-10-01
Sista ansökningsdag
2017-09-17
Referensnr
17-60-0544
Publicerad
2017-09-01

Arbetsplatsbeskrivning
Flahultsskolan är en nybyggd och nyrenoverad högstadieskola från årskurs 6 till 9. Skolan är byggd uppe på höjden ovanför Norrahammar med utsikt mot Tabergstoppen. Precis utanför finns en idrotts- och simhall samt tillgång till fotbollsplaner och friidrottsarena.

På Flahultsskolan tycker vi att det är viktigt med moderna klassrum, därför är samtliga klassrum inredda med interaktiva skrivtavlor och dokumentkamera. Personal får självklart tillgång till varsin bärbar dator. Personalrummet är ljust och välutrustat. I hjärtat av skolan ligger vårt fina och moderna bibliotek och precis jämte ligger vårt elevcafé med tillgång till fika och mackor samt möjligheten att spela biljard. Flahultsskolan bygger på principen om fyra hemvisten, ett för varje årskurs. I varje hemvist sitter respektive arbetslag uppdelat på tre rum och med fyra arbetsplatser i varje. I vårt nybyggda hus, i direkt anslutning till huvudbyggnaden, sitter vår EHT-personal.

Flahultsskolan försöker också vara ledande på förebyggande värdegrundsarbete, detta visar vi genom att t.ex. satsa på projektet mentorer i våldsprevention (MVP) och EQ-lektioner.

Arbetsuppgifter
Arbete som speciallärare åk 6-9. Som speciallärare kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med våra andra speciallärare. I uppdraget ingår att utveckla arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Detta kan ske i klassrummet, mindre grupp eller enskilt. I uppdraget ingår även att planera, genomföra, följa upp och utvärdera det särskilda stödet inom främst läsning, skrivning och matematik för enskilda elever. Till det tillhör handledning av lärare kring pedagogiska kartläggningar, extra anpassningar och åtgärdsprogram arbetsuppgifterna.

Vem är du?
Du är legitimerad speciallärare. Vi fester stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Du tycker att det är inspirerande att arbeta i skolan tillsammans med oss och våra ungdomar!

Bifoga gärna relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistretUpplysningar
Ulrika Kragner, rektor 036-10 36 89
Fredrik Håkansson, bitr. rektor 036-10 37 65
Cecilia Larsson, Lärarförbundet 036-105097
Anders Carlsson, Lärarnas Riksförbund 070-3739469


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.