search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skötare till korttidshem för barn och unga

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, Klöverstigens korttidshem
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%*
TillträdesdagSnarast enl. ök.
Sista ansökningsdag2017-09-24
Referensnr17-70-0205
Publicerad2017-09-04
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, Klöverstigens korttidshem
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%*
Tillträdesdag
Snarast enl. ök.
Sista ansökningsdag
2017-09-24
Referensnr
17-70-0205
Publicerad
2017-09-04

Arbetsplatsen
På Klöverstigens korttidshem arbetar vi med barn och ungdomar med neuropsykiska nedsättningar. Syftet med en korttidsvistelse är oftast avlastning till föräldrar och att barnet/ungdomen får återkommande vistas i en miljö med närvaro av personal för att nå personlig utveckling och stimulans. Barnen och ungdomarna vistas i en hemlik miljö och är med och formar sin egen dag med olika aktiviteter och utflykter. Korttidshemmet består av två enheter med 3 platser på vardera och ligger på Ekhagen i Jönköping.

Arbetsuppgifter
Att arbeta som skötare inom socialpsykiatrins verksamheter innebär att du utför de vård- och omsorg och stöduppgifter som förekommer på arbetsplatsen. Arbetssättet är återhämtningsinriktat och individanpassat. Vi arbetar med motiverande samtal och tillämpar ett lågaffektivt förhållningssätt för att nå eller bevara trivsel och trygghet hos barnen/ungdomarna. Som medarbetare förväntas du vara delaktig och bidra i verksamhetens utveckling och förbättringsarbete.

Kompetenskrav
Omvårdnadsprogrammet, skötarutbildning eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av arbete med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt erfarenhet av lågaffektivt bemötande och motiverande samtal (MI) är meriterande. Personlig mognad värderas högt då det hjälper dig att förstå situationer som den enskilde kan befinna sig i. Arbete kräver att du har god samarbetsförmåga, är initiativtagande och lösningsfokuserad.

Övrigt
Arbetstiderna är dag/kväll/natt/helg och jourtjänstgöring. Ensamarbete vissa tider och dygnspass förekommer.

Tjänsten avser ett vikariat med mycket goda chanser att det övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månader.

*Ange önskar sysselsättningsgrad i din ansökan.

Jönköpings kommun erbjuder våra anställda gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar, semesterväxling samt rabatt på Jönköpings länstrafiks årskort.

Upplysningar
Enhetschef Lisa Kemi, tel: 036-108012
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.