search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSkärstaddalens förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdagenligt ök
Sista ansökningsdag2017-09-25
Referensnr17-60-0545
Publicerad2017-09-01
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Skärstaddalens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
enligt ök
Sista ansökningsdag
2017-09-25
Referensnr
17-60-0545
Publicerad
2017-09-01

Lust att leka - Lust att lära - Tillsammans - i förskolan på landet

Arbetsplatsbeskrivning
Skärstaddalens förskoleområde består av två förskolor, Skärstad förskola och Kaxholmens förskola.
Skärstad förskola har tre avdelningar: Gulsippan för de minsta barnen och Blåklockan & Rödklövern för de lite äldre barnen. Skärstad förskola är förskolan på landet med närhet till naturen och skogen en promenad bort. Vi går ofta dit och spenderar hela dagen där med både lunch och lärande leksituationer.
Se vår hemsida Jönköpings kommun/Barn & Utbildning/Förskola och familjedaghem/Förskolor A-Ö/Skärstad förskola

Kaxholmens förskola har sex avdelningar - det är Östergården, som har två avdelningar och fyra avdelningar som delar byggnad med Landsjöskolan. Dessa fyra avdelningar är Bullerbyn & Norrgården för de minsta barnen och Mellangården & Sörgården för de lite äldre barnen. Vi håller just nu på att bygga en helt ny förskola i Kaxholmen, du kan vara med och forma den från början!
Se vår hemsida Jönköpings kommun/Barn & Utbildning/Förskola och familjedaghem/Förskolor A-Ö/Kaxholmens förskola

Arbetsuppgifter
Skärstaddalens Förskoleområdes vision "Lust att leka, Lust att lära, Tillsammans." sammanfattar det vi ser som grunden i förskollärarens uppdrag.
Ditt arbete som förskollärare är att stödja barnen i deras lärande och utveckling, utefter barnets egna behov och möjligheter. Du är anställd i Skärstaddalens förskoleområde och arbete kan i framtiden komma att ske på alla våra avdelningar.
Vi söker dig som är nyfiken på att lära och utvecklas som förskollärare, du ska tillsammans med ditt arbetslag planera, genomföra, dokumentera och utvärdera arbetet utifrån styrdokumentens intentioner.

Kompetenskrav
Behörig förskollärare.
Goda kunskaper inom IT.

Övrigt
Det finns goda bussförbindelser.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Hanna Jakobsson, förskolechef, tel 036-103426
Catrin bergström, lärarförbundet, tel 036-103981

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.