search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Anhörigkonsulent

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen, äldreomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-09-24
Referensnr17-71-0183
Publicerad2017-09-01
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen, äldreomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-09-24
Referensnr
17-71-0183
Publicerad
2017-09-01

Vilka är vi?
Socialförvaltningen omfattar funktionerna individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg, äldreomsorg samt hälso- och sjukvård. Vi inom äldreomsorgen ska tillgodose de äldres individuella behov av vård, omsorg och trygghet i enlighet med verksamhetens mål, riktlinjer och rådande förutsättningar.
I vårt uppdrag erbjuder vi anhörigstöd till den som stödjer eller hjälper en närstående eller anhörig över 65 år. Nu söker vi i anhörigstödsteamet en ny kollega med placering på Torpa Anhörigcentrum, Klostergatan 69, där du kommer att arbeta tillsammans med andra anhörigkonsulenter och övriga yrkeskategorier i ett team.

Vad innebär tjänsten?
Som anhörigkonsulent arbetar du främst med att planera och genomföra stödsamtal till anhöriga, ger vägledning och lotsar vidare till olika instanser. Du planerar och är samtalsledare i anhöriggrupper, ger information om anhörigstöd, utbildar samt medverkar för fortsatt utveckling av anhörigstöd.

Vem söker vi?
Du som söker har eftergymnasial utbildning inom socialt arbete så som socionom, beteendevetare eller är legitimerad personal som har erfarenhet av att arbeta med äldre. Vi söker dig som är stabil, förtroendeingivande och har ett stort mått av personlig mognad det vill säga att du har lätt för att sätta dig in i andra människors situationer. Du är van att ta egna initiativ, är tydlig, lyhörd, har en god förmåga att kommunicera samt kan arbeta i team. Erfarenhet av samtalsmetodik samt arbete med anhörigstöd är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?
Som anhörigkonsulent i Jönköpings kommun erbjuds du bland annat:
- Subventionerad friskvård
- Rabatterat pris på länstrafikens årskort och biobiljetter
- Betald semester första anställningsåret
- Förmånscykel
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med sysselsättningsgrad 100%, arbetet är förlagt till dagtid. Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Enhetschef Johanna Karlsson Tel 10 25 08
Anhörigkonsulent Kerstin Adolfsson 102781
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.