search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vårdare, verksamhetsnära pool

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, område Boende-Korttids, team 4
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt ök
Sista ansökningsdag2017-09-18
Referensnr17-70-0208
Publicerad2017-09-04
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, område Boende-Korttids, team 4
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt ök
Sista ansökningsdag
2017-09-18
Referensnr
17-70-0208
Publicerad
2017-09-04

Arbetsplatsbeskrivning
Du kommer arbeta i team 4 inom område Boende-Korttids. Team 4 består av 11 verksamheter fördelat på gruppbostäder och servicebostäder. Vi söker dig som gillar utmaningar. Du ges möjligheter att se och jobba i våra olika verksamheter och skaffa ett stort kontaktnät som kan gynna dig i framtiden. Vår verksamhet är spännande och befinner sig i ett utvecklande skede.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som verksamhetsnära pool vilket innebär att du ersätter ordinarie personal vid planerad frånvaro. Arbetsuppgifterna består i att ge ett individuellt anpassat stöd i den dagliga livsföringen som ska tillgodose den enskildes behov. I arbetsuppgifterna ingår även att hjälpa till med personlig omvårdnad och i förekommande fall medicinsk omvårdnad. Vidare ingår löpande dokumentation kring brukaren. Det kan dessutom vid vissa tillfällen bli aktuellt med att vara behjälplig vid fritidsaktiviteter, vid social träning samt vara ett stöd i vardagen exempelvis med matlagning och städning.

Kompetenskrav
Du har adekvat utbildning såsom Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande utbildning. Du är intresserad och motiverad av att arbeta i en verksamhetsnära pool till personer med olika funktionsnedsättningar. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på eget ansvar, initiativförmåga, att du är lugn och kan hantera stressituationer och att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan hantera personer som har ett utmanande och utåtagerande beteende. Det är viktigt att du är lyhörd och kan samarbeta med såväl brukare som kollegor och att du har ett intresse för att utveckla verksamheten. Du behärskar det svenska språket på ett sätt så du kan kommunicera med brukare, närstående och övrig personal och du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Alla befattningar i den verksamhetsnära poolen arbetar efter årsarbetstidsavtalet och ett lönetillägg utgår. Dag-, kväll-, natt-, jour- och helgtjänstgöring ingår. Körkort är ett krav. Grundläggande datakunskaper krävs. Det kan förekomma arbetsplatser med pälsdjur eller rökiga miljöer. Vi söker även en vikarie till en tidsbegränsad anställning till och med 2018-08-31.

Upplysningar
Enhetschef, Margareta Widlert Pettersson, 036-10 56 96
Fackligt ombud Kommunal, Jenny Pettersson, 036-10 20 71


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.