search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biträdande rektor

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJunedals skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-01-02
Sista ansökningsdag2017-09-19
Referensnr17-60-0553
Publicerad2017-09-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Junedals skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-01-02
Sista ansökningsdag
2017-09-19
Referensnr
17-60-0553
Publicerad
2017-09-05

Arbetsplatsbeskrivning
Junedalsskolan ligger i centrala Jönköping. Nära till allt!
Vår enhet omfattar både grundskola och grundsärskola. Vi utbildar ca 800 elever åk 7-9.
Mer information om Junedalsskolan finner du på vår hemsida.

Arbetsuppgifter
Vi söker biträdande rektor som tillsammans med rektor och ytterligare två biträdande rektor leder arbetet på skolan. I uppdraget ingår att vara pedagogiskt ansvarig för ett eller flera av skolans arbetslag samt att vara närmaste chef för motsvarande grupp personal. I tjänsten ingår att samordna olika delar av skolans verksamhet inom skolutveckling, elevhälsoteam samt administration. Du skall kunna arbeta självständigt, ta ansvar och kunna arbeta strategiskt och långsiktigt. Arbetet präglas av ett väl fungerande samarbete med skolledare och övrig personal.

Kompetenskrav
Vi förväntar oss att du har pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk insikt på annat sätt. Meriterande är tidigare erfarenhet av liknande uppdrag som skolledare eller chef. Du skall vara målmedveten engagerad och trygg. Som skolledare representerar du Junedalsskolan och Jönköpings kommun och agerar med gott omdöme och fattar välgrundade beslut Du kan formulera dig väl i tal och skrift. Du har god kunskap och är förtrogen med skolans styrdokument samt delar den värdegrund och det förhållningssätt som präglas av dessa.

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som bottentjänst.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Upplysningar
Irena Hanzek, Rektor Junedalsskolan tfn 036-106181
David Norrfjärd, Chef grundskola tfn 036-10 67 40
Sara Johansson, Biträdande chef grundskola tfn 036-10 26 89
Våra fackliga organisationer når du via nedanstående länk.

Länk. Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.