search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ledningssamordnare till grundskolan

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsStadshuset Huskvarna
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-09-21
Referensnr17-60-0560
Publicerad2017-09-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Stadshuset Huskvarna
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-09-21
Referensnr
17-60-0560
Publicerad
2017-09-07

Arbetsplatsbeskrivning
Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 5 000 anställda. Förvaltningen styrs av två politiska nämnder, Barn- och utbildningsnämnden och Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Grundskolan i kommunens regi omfattar cirka 14 000 elever från förskoleklass till årskurs 9. I ansvarsområdet ingår även grundsärskola, fritidshem samt förskoleklass. Verksamheten växer med cirka 10 % under de kommande fem åren. Ledningen för grundskolan består av chef grundskola och biträdande chef grundskola.

För att möta grundskolans tillväxt samt förbättra förutsättningarna för rektors ledarskap söker vi nu en ledningssamordnare till förvaltningens ledning av grundskolan

Arbetsuppgifter
I din roll som ledningssamordnare arbetar du nära chef och biträdande chef grundskola. Du fungerar som ett praktiknära stöd och bollplank mellan förvaltning och rektor. Rollen innebär inte något medarbetaransvar, men du kommer att hantera frågor på ledningsnivå inom ekonomi, HR, kvalitet- och utveckling samt administration.

Du arbetar självständigt utifrån våra mål och tar initiativ till utveckling av verksamheten. Ett påbörjat utvecklingsarbete där du får en central roll handlar om förutsättningar och likvärdighet inom fritidshemsverksamheten.

Kompetenskrav
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning. Du har dokumenterade pedagogiska meriter och gedigen erfarenhet från skolväsendet. Skolledarerfarenhet är meriterande. Goda IT-kunskaper samt att vara väl formulerad i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska språket, är en förutsättning för att lyckas i tjänsten.

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du har ett kommunikativt förhållningssätt och visar gott omdöme i uttalanden, ageranden och beslut. Dina beslut är tydliga, väl kommunicerade och du följer upp resultatet av dessa. Vi söker dig som är trygg i dig själv, har ett prestigelöst förhållningssätt och sprider arbetsglädje. Du ställer om till nya förutsättningar när så krävs. Vidare har du en god samarbetsförmåga både inom och utom professionen och kan leda samt delta i olika nätverk.

Övrigt
Tänsten är ett förordnande om tre år, med möjlighet till förlängning.

Upplysningar
David Norrfjärd, chef grundskola tel 036-106740
Sara Johansson, biträdande chef grundskola tel 036-102689

http://www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.