search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Områdesutvecklare

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsAvd Ung Fritid
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-09-24
Referensnr17-42-0023
Publicerad2017-09-07
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Avd Ung Fritid
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-09-24
Referensnr
17-42-0023
Publicerad
2017-09-07

Arbetsplatsbeskrivning
Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens öppna fritidsverksamhet och för fritidsgårdar i 10 geografiska fritidsområden.

Den främjande öppna verksamheten ska vara central i Ung Fritids verksamhet. Den ska under fria former underlätta och ge utrymme för ungdomars umgänge och aktiviteter på den fria tiden. Avdelningens verksamhet ska upplevas som attraktiv av ungdomar i åldern 10 – 25 år med fokus på 10 -19 år, där de oavsett kön, etnisk bakgrund, politisk åsikt eller religiös tro ska kunna mötas på lika villkor.

Avdelningens verksamhet ska präglas av ett positivt umgängesklimat med öppenhet och mångfald som viktiga faktorer där utrymme skall ges för ungdomarnas egna möten och positiva fritidsaktiviteter. Under fria former ska ungdomar stimuleras till att förverkliga sina fritidsintressen så att de stärker och berikar utveckling och välbefinnande.


Arbetsuppgifter
Områdesutveckling ur ett kultur- och fritids perspektiv i något av våra prioriterade områden, Huskvarna söder, Öxnehaga, Österängen och Råslätt.

Arbetet ska inriktas på att stärka och utveckla områdets frisk- och skyddsfaktorer genom att erbjuda ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Det handlar om att målinriktat och i samverkan mellan kommunen, olika föreningar, organisationer och boende på lokal nivå forma en verksamhet som ökar känslan av sammanhang och som leder till social mobilisering och trygghet.

Kultur- och fritidsaktiviteter är en hälsofrämjande kraft där barn och ungdomar stärks genom aktivt deltagande och skapande, verksamhet och uppdrag ska således genomsyras av delaktighet och inflytande i alla insatser som görs.
Verksamheten kan bestå av allt från små vardagshändelser till stora evenemang. Utbudet skall präglas av öppenhet och tillgänglighet och ska vara utan krav på prestation eller konsumtion.


Kompetenskrav
Vi söker dig som har fritidsledarutbildning eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är önskvärt med kunskaper inom beteendevetenskap. Vi vill gärna att du har datakunskap (alt IT-kunskap?) och B-körkort.

Vi söker dig som är självständig och har en god förmåga att kommunicera. Du är bra på att skapa kontakter och nätverk och har lätt för att samarbeta. Du har en god förmåga att se helheter samt är kreativ och idérik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övrigt
Tjänsten innebär arbete med obekväm arbetstid.

Upplysningar
Enhetschef, Linda Jansson tel. 036-10 63 38
Enhetschef, Anders Jaldenius tel. 036-10 69 40
Vision, Christer Zachrisson tel. 036-10 69 03

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.