search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare med inriktning åk 4-6/ Lärare 1-7

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTalavid So
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-10-01
Referensnr17-60-0556
Publicerad2017-09-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Talavid So
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-10-01
Referensnr
17-60-0556
Publicerad
2017-09-07

Arbetsplatsbeskrivning
Talavidskolan F-6 ligger mitt i centrala delen av Jönköping med närhet till natur, stadsliv och direkt anslutning till Vättern. Skolan har i dagsläget 410 elever och 5 fritidshem.
På Talavidskolan månar vi om att alla ska trivas och göra sitt bästa efter egen förmåga.

Arbetsuppgifter
Grundskolans utbildning ska vara likvärdig, vilket innebär att undervisningen ska anpassas till elevens förutsättningar och behov och ha utgångspunkt i elevens bakgrund, tidigare erfarenheter, språk och kunskaper för att främja elevernas fortsatta lärande. Det är en stor och utmanande uppgift vilken du som speciallärare tar dig an med stort engagemang. Likvärdighet innebär också att undervisningen inte kan utformas lika för alla. Specialläraren hjälper till att anpassa undervisningen till enskilda elevers behov och möjligheter. Det kan göras i klassrummet, i mindre grupper eller enskilt.
Som speciallärare på Talavidskolan ingår du i elevhälsoteamet som utgörs av rektor, specialpedagog, kurator och skolsköterska. I dina arbetsuppgifter ingår det att ha ett nära samarbete med skolans pedagoger kring enskilda elever med behov av särskilt stöd. Du genomför olika typer av tester och kartläggningar som du, tillsammans med EHT och pedagoger, använder som underlag för att hitta de bästa förutsättningar för varje elev. Tjänsten innefattar b.la att initialt arbete med enskilda elever för att hitta strategier till ökad måluppfyllelse.

Kompetenskrav
Du är utbildad speciallärare, eller med likvärdig kompetens, och gärna med bakgrund som lärare i F-6. Alternativ 1-7 lärare med bred ämnesbehörighet. Du är trygg i din roll som speciallärare/lärare och de arbetsuppgifter som ingår i uppdraget. Du är kommunikativ och har förmåga att bygga relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du är flexibel och har förmåga att driva utvecklingen i verksamheten framåt. Du besitter grundläggande IT-kompetens och har vana av att arbeta med kompensatoriska hjälpmedel.

Övrigt
Vi fäster stor vikt vid tydligt ledarskap och samarbetsförmåga. Du förväntas ha god vana att dokumentera och hantera moderna IKT-verktyg och grundläggande IT-kompetens.

Upplysningar
Åse Norman, rektor 036 103922
Andreas Swenlert bitr rektor 036 108111
Sofie Ring, Lärarnas riksförbund 036 106160
Mats Edvardsson Lärarförbundet 036 107485

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.