search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgrådens förskoleområde - Kålgårdens förskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-01-08
Sista ansökningsdag2017-09-24
Referensnr17-60-0570
Publicerad2017-09-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgrådens förskoleområde - Kålgårdens förskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-01-08
Sista ansökningsdag
2017-09-24
Referensnr
17-60-0570
Publicerad
2017-09-07

Arbetsplatsbeskrivning
Du är välkommen till Kålgårdens förskoleområde som har sju förskolor mitt i Jönköping. Vårt centrala läge ger oss möjlighet till att ta del av och utforska det som staden har att erbjuda. Vi har fina naturmiljöer med 3 sjöar och John Bauerparken. Vi har gångavstånd till bibliotek och Upptech. Alla dessa möjligheter ger möjligheter till ett inspirerande och utvecklande arbete.

Du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll både enskilt och tillsammans med arbetslaget. Vi arbetar aktivt med systematiskt kvalitetsarbete och du har goda möjligheter till inflytande. Tillsammans gör vi en spännande resa där målet är att skapa den bästa förskolan där vi lägger grunden i barnens livslånga lärande.

Vi söker nu förskollärare till Kålgårdens förskola med barn i de äldre åldrarna.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller lärare mot förskolan. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Du får gärna ha erfarenhet av/eller ett stort intresse av att arbeta med mångfald. Du förväntas ha goda kunskaper inom IKT.

Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Förskolechef
Stephan Redman
Tel. 036-10 30 90
stephan.redman@jonkoping.se
Biträdande förskolechef
Annika Nilsen
Tel. 036-10 22 20
annika.nilsen@jonkoping.se
Lärarförbundet
Louise Danoldsdotter Kalvik
Tel. 036-10 78 93
louise.danoldsdotter-kalvik@jonkoping.se


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.