search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare åk 7-9 franska/annat ämne

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAlfred Dalinskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-01-08
Sista ansökningsdag2017-09-27
Referensnr17-60-0572
Publicerad2017-09-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Alfred Dalinskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-01-08
Sista ansökningsdag
2017-09-27
Referensnr
17-60-0572
Publicerad
2017-09-13

Arbetsplatsbeskrivning
Alfred Dalinskolan är en 7-9 skola som ligger i centrala Huskvarna. Vi har ca 475 elever från våra upptagningsområden och det gör att vi har en härlig blandning av elever, exempelvis från stad och landsbygd, etnisk bakgrund och intressen. Vi har även en musikprofil med en renodlad musikklass i varje årskurs samt en förberedelseklass med ca 20 nyanlända elever. Våra ledord är ”Tillsammans för ditt bästa. Trivsel, utveckling och mångfald”. För mer information om skolan – se vår hemsida, Jönköpings kommun/Barn & Utbildning/Grundskola/Grundskolor A-Ö/Alfred Dalinskolan.

Arbetsuppgifter
Undervisning åk 7-9 i franska och annat ämne, gärna svenska. Är du behörig i svenska som andraspråk är det också en merit för oss. Tillsammans med kollegor planerar du undervisningen så att eleverna utvecklas så långt som möjligt i dina ämnen. Du är placerad i ett arbetslag och har ett uppdrag som mentor för en grupp elever som du har regelbunden kontakt med. Du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete och samarbetar väl med kollegor. I franska är du ensam ansvarig på skolan och det är viktigt att du kan driva utvecklingen i det ämnet på egen hand.

Kompetenskrav
Vi söker dig som brinner för uppdraget att undervisa elever med olika behov av utmaningar. Du ska vara behörig och för tillsvidareanställning vara legitimerad lärare för åk 7-9. Meriterande med erfarenhet av arbete i en mångkulturell skola. Vi ser att du har ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och självklart en positiv elevsyn. Som person är du prestigelös och tar på ett naturligt sätt ansvar för att utveckla ditt arbete. Du intresserar dig för det övergripande arbetet och kommer att tillhöra ett arbetslag där vi ser dig som en viktig del i en helhet som arbetar för att alla elever skall nå sina mål.

Övrigt
Möjlighet finns att arbeta 80-100 %.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Cecilia Larsson, rektor 036-10 66 14
Stefan Nicklasson, bitr. rektor 036-10 66 16
Andreas Sandqvist, Lärarförbundet 036-10 66 24
Hans Jansson, Lärarnas Riksförbund 036-10 66 32

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.