search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare, 2 tjänster

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKohagens förskola Öxnehaga fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-01-01
Sista ansökningsdag2017-09-27
Referensnr17-60-0573
Publicerad2017-09-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kohagens förskola Öxnehaga fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-01-01
Sista ansökningsdag
2017-09-27
Referensnr
17-60-0573
Publicerad
2017-09-13

Arbetsplatsbeskrivning
Öxnehaga förskoleområde består av förskolorna Gethagen, Kalvhagen, Kohagen samt Oxhagen som tillsammans strävar för att barnen på Öxnehaga ska få en bra start i det livslånga lärandet.
På Öxnehaga förskoleområde strävar vi efter en välkomnande miljö där barn, föräldrar, pedagoger och besökare känner sig välkomna. Öxnehaga är ett mångkulturellt område. Förskoleområdets ledord är trygg, lärande och rolig. Vår vision är att i mötet med barn och föräldrar skapa en verksamhet som utvecklar identitet och språk. Stort fokus läggs på språkutveckling eftersom de flesta barnen är flerspråkiga. På Öxnehaga förskoleområde arbetar alla förskolorna med ett gemensamt projekt som är skogen. Vi har en fantastisk miljö med skog och grönområden nära våra förskolor

Arbetsuppgifter
Vi söker 2 legitimerade förskollärare till 1- 3 årsavdelning.
Som förskollärare ska du leda och utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen utifrån förskolans styrdokument.
Som förskollärare medverkar du till att utforma en positiv och utvecklande miljö, med god balans av omsorg och lärande. Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en förskollärarlegimation. Du sätter barnet i fokus och är positiv, flexibel, engagerad och ser möjligheter. Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund.

Övrigt
Vi har en pedagogista för förskoleverksamheten som handleder i pedagogisk dokumentation och en musikpedagog som arbetar mot hela enheten. Specialpedagogen på enheten bistår med handledning och stöd i arbetet med barn i behov av särskilt stöd.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Läs mer

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Charlotte Sundqvist, förskolechef tel. 036-102413
charlotte.sundqvist@jonkoping.se

Johan Sandberg, bitr förskolechef tel 036-102613
johan.sandberg@jonkoping.se

Annelie Widell Lärarförbundet tel 036-107661
annelie.widell@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.