search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare, 6 tjänster

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNorrängens förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2018-01-08
Sista ansökningsdag2017-09-27
Referensnr17-60-0576
Publicerad2017-09-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Norrängens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2018-01-08
Sista ansökningsdag
2017-09-27
Referensnr
17-60-0576
Publicerad
2017-09-13

Arbetsplatsbeskrivning
Norrängens förskoleområde består av fyra enheter.

Norrängens förskola har tre avdelningar. Bojen 1-2 år, Ekan 2-4 år, Skutan 3-6 år. På Norrängens förskola arbetar vi i storarbetslag.

Rosendala Gårds förskola består av tre avdelningar. Två småbarnsavdelningar och en syskonavdelning.

Tegnérs förskola har två avdelningar. En småbarnsavdelning och en avdelning för nyanlända.

Tvetagårdens förskola har ej ännu öppnat men där kommer det under hösten att öppnas en småbarnsavdelning.

Utifrån vår läroplan Lpfö 98. (reviderad 2010) planerar och reflekterar vi vår verksamhet med utgångspunkt från barnens behov och intresse.
Med hjälp av aktuell forskning och kompetensutveckling håller vi oss uppdaterade. Detta genomsyrar vårt arbete med barnen och de kollegiala diskussioner som sker varje vecka.

För att nå målen använder vi oss av utomhuspedagogik, pedagogisk dokumentation, experimenterande, konstruktion, skapande, berättande, drama, lek, sång, musik och en föränderlig miljö.
Vår verksamhet berikas med vårdnadshavarnas kompetens och delaktighet i verksamheten.

Arbetsuppgifter
Du ska ingå i ett arbetslag som tillsammans har ansvar för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten för en grupp barn. Naturligtvis utgår du ifrån de styrdokument vi har och de behov och intressen som barnen visar. Du har alltid barnets bästa som mål. Du och dina kollegor utvecklar verksamheten och arbetar kontinuerligt med systematiskt kvalitetsarbete för att utvecklas.

Kompetenskrav
Legitimerad förskollärare.
Grundläggande IT-kompetens.

Övrigt
Välkommen med din ansökan!
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Förskolechef Joakim Lübking 036-102898
Lärarförbundet Jessica Emilsson 036-102596Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.