search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare 2 tjänster

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGränna fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-01-01
Sista ansökningsdag2017-09-27
Referensnr17-60-0577
Publicerad2017-09-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gränna fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-01-01
Sista ansökningsdag
2017-09-27
Referensnr
17-60-0577
Publicerad
2017-09-13

Arbetsplatsbeskrivning
Gränna förskoleområde har fem förskolor, två ligger i centrala Gränna (Luftballongen och Polkagrisen), en i vardera Ölmstad och Örserum och en på Visingsö. Alla förskolorna har nära till naturen och har lokaler som är väl anpassade för vår verksamhet.
Vår vision är att alla barn ska ses i ljuset av sina ofantliga möjligheter att utvecklas. Att alla barn ska känna sig uppskattade och får göra nya erfarenheter och utveckla sitt kunnande tillsammans med både vuxna och barn.
Förutom våra stängningsdagar har alla avdelningar två halvdagar per termin för att kunna fördjupa och utveckla undervisningens praktik. Vi har en gemensam plan för hur vi arbetar med det systematiska kvalitetsarbetet både i ett kort och långt perspektiv.
Förskolorna i Gränna är övningsförskolor och har ett samarbetet med Jönköpings University.
Nu nyrekryterar vi förskollärare då vi har pensionsavgångar och en växande verksamhet. Tjänsterna är i första hand tänkta att vara på Polkagrisen och i Ölmstad.

Arbetsuppgifter
Vi söker förskollärare som kan utmana och stötta barnen utifrån deras tidigare erfarenheter och kunnande och som vill bygga verksamheten utifrån barnens intresse, lust och nyfikenhet och låta barnen ha ett reellt inflytande. Förskollärarna vi söker ska vilja granska sin egen praktik och utvecklas tillsammans med kollegorna. I uppdraget ingår även att dokumentera både barnens förändrade kunnande och verksamheten

Kompetenskrav
Legitimerad förskollärare.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Förskolechef Eva Nordh 036-103407
Biträdande förskolechef Nils Stillström 036-103425
Lärarförbundet Kristina Wibring 036-103355

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.