search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetskonsulent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-10-01
Referensnr17-61-0124
Publicerad2017-09-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-10-01
Referensnr
17-61-0124
Publicerad
2017-09-13

Arbetsplatsbeskrivning
Tjänsten är placerad på arbetsmarknadsavdelningen (AMA). AMA är kommunens avdelning för politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser med uppdrag att, genom samverkan med arbetsmarknadens aktörer, minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare. Aktuell tjänst är placerad inom Resursenheten vars målgrupp är personer med svårigheter att ta sig in på arbetsmarknaden, där det finns oklarheter om individens förutsättningar eller arbetsförmåga.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att klargöra deltagares förutsättningar och behov samt att ge individuellt stöd och fördjupade vägledningsinsatser mot utbildning och arbete. Verksamheten tillämpar Supported Employment som metod. Arbetet sker med stöd av verksamhetsteam. Kontinuerligt samarbete sker med socialförvaltning, arbetsförmedling, vård, vuxenutbildning samt övriga för deltagaren viktiga aktörer. Dessutom innehåller arbetsuppgifterna kontakter med arbetsgivare för att initiera plats och göra uppföljningar på arbetsplats. Arbetsprocessen för deltagare dokumenteras.

Kompetenskrav
Relevant beteendevetenskaplig utbildning på högskolenivå krävs liksom erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning och människor i socialt utsatta situationer. Erfarenhet av arbete inom arbetsmarknad och välfärdssystem är meriterande. Förmåga att arbeta självständigt och i team samt att arbeta målinriktat stödjande med individer prioriteras. Dessutom förmåga att initiera, och upprätthålla de nätverk som krävs. Engagemang och drivkraft ser vi som viktiga egenskaper. Körkort är en förutsättning. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Upplysningar
Eva Norrby, enhetschef 036-105632
Markus Görs, SACO 036-108026
Torbjörn Åhl, Vision 036-105985


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.