search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Gymnasielärare i Engelska och Svenska

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPer Brahegymnasiet
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-01-08 till 2019-08
Sista ansökningsdag2017-10-15
Referensnr17-61-0127
Publicerad2017-09-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-01-08 till 2019-08
Sista ansökningsdag
2017-10-15
Referensnr
17-61-0127
Publicerad
2017-09-13

Per Brahegymnasiet...
Per Brahegymnasiet har en lång tradition som skola med rötter från 1200-talet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1100 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Vi har också IB som är en internationell gymnasieutbildning.
Bredden av utbildningar och inriktningar sätter en positiv prägel på stämningen i skolan. Vi har en lång tradition av att möta elever som har höga ambitioner och som vill hitta vägen mot sina framtida mål. Skolan är organiserad i tre rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.


Vad gör vi...
Som lärare på Per Brahegymnasiet ska du kunna ta hänsyn till elevers olika behov och förutsättningar för lärande och ha en god dialog med elever och vårdnadshavare med ett professionellt förhållningssätt och lyhördhet. Du kommer att arbeta självständigt och tillsammans med kollegor och elever, planera och genomföra den pedagogiska verksamheten. Du verkar för att få eleverna att ta egna initiativ och ansvar för sin egen utveckling. I rollen är det viktigt att arbeta med återkoppling/feedback som en naturlig del av uppdraget för att skapa de bästa förutsättningarna för lärande.

Arbetsuppgifterna består av undervisning i Engelska och Svenska och tjänsten är placerad inom arbetslagen EK, NA/IB och HT. I tjänsten ingår mentorskap samt att ta del av och ansvar för de arbetsuppgifter som finns inom programarbetslag och klasslärarlag.

Vem är du...
Vi söker dig som har gymnasielärarexamen och lärarlegitimation i svenska och engelska. Erfarenhet av undervisning på gymnasiet är meriterande. Intresse och förmåga att verka i ett arbetslag är ett krav. Din förmåga att intressera, inspirera och engagera elever till goda studieresultat värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrigt...
Jönköpings kommun använder Vklass som lärplattform. Därför förväntas du även ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalig/inlasad personal.


För att underlätta rekryteringen...
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Upplysningar:
Rektor Andreas Holm - tfn 036-10 54 92 eller 072-552 86 95

Fackliga organisationer
http://www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.