search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Säkerhetssamordnare till Räddningstjänsten

FörvaltningRäddningstjänsten
ArbetsplatsSäkerhetsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-10-23
Referensnr17-58-0007
Publicerad2017-09-29
Förvaltning
Räddningstjänsten
Arbetsplats
Säkerhetsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-10-23
Referensnr
17-58-0007
Publicerad
2017-09-29

Vilka är vi?
Jönköpings kommun arbetar aktivt med trygghet och säkerhet. Vi utökar nu vårt säkerhetsarbete och söker ytterligare en säkerhetssamordnare till förvaltningen. Räddningstjänsten har i uppdrag att samordna frågorna på uppdrag av kommunstyrelsen. Räddningstjänsten är indelad i fem avdelningar, olycksförebyggande-, operativ-, säkerhetsavdelning samt teknisk avdelning och stab. Säkerhetssamordnare tillhör säkerhetsavdelningen. Vi har en trivsam arbetsmiljö med drivna medarbetare med olika professioner och bakgrund. Räddningstjänsten är en förvaltning i kommunen och har cirka 210 anställda. Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet genom sammarbetsplattformen F-samverkan.

Vem söker vi?
Vi söker en säkerhetssamordnare för kommunens arbete inom trygghet och säkerhet. Som säkerhetssamordnare arbetar du tillsammans med såväl kommunens verksamheter, som med andra organisationer. Tjänsten innebär bland annat att samordna kommunens brottsförebyggande arbete samt arbete med kommunens interna säkerhet. Vidare ingår arbete med tillbud- och skaderapportering, försäkringsfrågor, hot- och våldutredningar, säkerhetsbedömningar, omvärldsanalyser och säkerhetsskydd. I arbetsuppgifterna ingår också att delta i olika nätverk och samverkan med Polisen.

Du kommer att ingå i kommunens operativa krisledning. Även arbete med kommunens organisation för krisstöd kan komma att ingå.

Arbetet sker i nära samverkan med kommunens förvaltningar och bolag, andra kommuner, Regionen, Länsstyrelsen med flera regionala aktörer inom ramen för F samverkan samt andra statliga myndigheter.

Akademisk utbildning eller motsvarande, god analytisk förmåga, erfarenhet av projektledning, kontinuitetshantering i offentlig verksamhet, kunskaper och erfarenheter från räddningstjänst/säkerhetsarbete/annan samhällsviktigt verksamhet/totaltförsvar eller polis/rättsväsende är meriterande.

Vi söker dig som med ett engagemang kan vara drivande och motiverande inom området.

Vi söker dig som har god kommunikativ förmåga i tal och skrift och ett utåtriktat arbetssätt med fokus på samverkan. En kombination av att kunna arbeta på en strategisk och operativ nivå är önskvärt.

Framför allt är dock personlig lämplighet det mest avgörande i rekryteringen.

Arbetsuppgifterna kommer delvis anpassas efter den rekryterade personens kompetens och intresse.

Övrigt
Anställningen är placerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Tjänsterna bör kunna krigsplaceras inom Jönköpings kommun.
Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt offentlighetsprincipen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig chef.
Körkort lägst B är ett krav

Upplysningar
Avdelningschef, Gert Kvick 036-10 58 75
Räddningschef, Samuel Nyström 036-10 70 10
För information om fackliga företrädare kontakta Jönköpings kommuns Kontaktcenter,
036-10 50 00.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Räddningstjänsten
Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser samt samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.