search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Krisberedskapssamordnare, 2 st till Räddningstjänsten

FörvaltningRäddningstjänsten
ArbetsplatsOperativa avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-10-23
Referensnr17-58-0006
Publicerad2017-09-29
Förvaltning
Räddningstjänsten
Arbetsplats
Operativa avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-10-23
Referensnr
17-58-0006
Publicerad
2017-09-29

Vilka är vi?
Jönköpings kommun arbetar aktivt med trygghet och säkerhet. Vi utökar nu vårt arbete inom krisberedskapsområdet och söker nu två krisberedskapssamordnare till förvaltningen. Räddningstjänsten har i uppdrag att samordna frågorna på uppdrag av kommunstyrelsen. Räddningstjänsten är indelad i fem avdelningar, olycksförebyggande-, operativ-, säkerhetsavdelning samt teknisk avdelning och stab. Krisberedskapssamordnare tillhör den operativa avdelningen. Vi har en trivsam arbetsmiljö med drivna medarbetare med olika professioner och bakgrund. Räddningstjänsten är en förvaltning i kommunen och har cirka 210 anställda. Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet genom sammarbetsplattformen F-samverkan.

Vem söker vi?
Vi söker nu två krisberedskapssamordnare inom kommunens arbete med trygghet och säkerhet. Tjänsterna innebär bland annat ansvar för kommunens planering av krisberedskap och civilt försvar. Vidare ingår arbete med risk – och sårbarhetsanalyser, kontinuitetshantering samt övning och utbildning av kommunens olika krisledningsfunktioner.

Du kommer att ingå i kommunens operativa krisledning. Även arbete med kommunens organisation för krisstöd kan komma att ingå.

Arbetet sker i nära samverkan med kommunens förvaltningar och bolag, andra kommuner, Regionen, Länsstyrelsen med flera regionala aktörer inom ramen för F samverkan samt andra statliga myndigheter.

Akademisk utbildning eller motsvarande, god analytisk förmåga, erfarenhet av projektledning, kontinuitetshantering i offentlig verksamhet, kunskaper och erfarenheter från räddningstjänst/säkerhetsarbete/annan samhällsviktigt verksamhet/totaltförsvar eller polis/rättsväsende är meriterande.

Vi söker dig som med ett engagemang kan vara drivande och motiverande inom området.

Vi söker dig som har god kommunikativ förmåga i tal och skrift och ett utåtriktat arbetssätt med fokus på samverkan. En kombination av att kunna arbeta på en strategisk och operativ nivå är önskvärt.

Framför allt är dock personlig lämplighet det mest avgörande i rekryteringen.

Arbetsuppgifterna kommer delvis anpassas efter de rekryterade personernas kompetens och intresse.


Övrigt
Anställningen är placerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Tjänsterna bör kunna krigsplaceras på förvaltningen.
Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt offentlighetsprincipen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig chef.
Körkort lägst B är ett krav.

Upplysningar
Bitr. Räddningschef Göran Melin, 036-10 56 69
Räddningschef Samuel Nyström, 036-10 70 10
För information om fackliga företrädare kontakta Jönköpings kommuns Kontaktcenter,
036-10 50 00.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Räddningstjänsten
Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser samt samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.