search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSanda Utbildningscentrum
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-07
Referensnr17-61-0139
Publicerad2017-11-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Sanda Utbildningscentrum
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-07
Referensnr
17-61-0139
Publicerad
2017-11-10

Vill du bli vår nya specialpedagog på Sanda Utbildningscentrum och vara en del av en engagerad och professionell personalstyrka som med glädje antar de utmaningar det innebär att verka i en framgångsrik skola?

Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. Vi är ett av Sveriges ledande idrottsgymnasier och satsar för att bli ännu bättre. På Sanda Utbildningscentrum går det cirka 1400 elever och vi är cirka 200 personal där våra gemensamma ledord är Engagemang, Glädje, Professionalitet och Utmaning.

Vad gör vi?
Skolan är ledande på att kombinera studier och idrott på alla nivåer där elever får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Detta för att på bästa sätt förbereda eleverna inför framtiden.

Vad innebär arbetet?
Som specialpedagog kommer du att ingå i ett elevhälsoteam där du arbetar med elevhälsofrågor och att utveckla elevhälsoarbetet. Detta sker i nära samverkan med övriga kompetenser i teamet samt med rektor och lärare. Handledning och stöd åt lärare samt till prioriterade elever är en naturlig del i arbetet och du samarbetar med övriga specialpedagoger på skolan.

Arbetsuppgifter består vidare av samverkan med olika aktörer inom skolan såväl som utanför, samtal med vårdnadshavare och ett systematiskt utvärderingsarbete för att förbättra verksamheten. Som specialpedagog kommer du att arbeta på ekonomi- och handelsprogrammet.

Vem söker vi?
Vi ser helst att du har en lärarexamen för grundskolans senare år eller gymnasiet där lärarlegitimation är ett krav. Du ska vidare ha en specialpedagogexamen med adekvat utbildning. Erfarenhet som specialpedagog från högstadium eller gymnasium är meriterande.

Du är...
-Flexibel och samarbetsvillig
-Arbetslagsinriktad och har en god kommunikationsförmåga
-Lyhörd och har en förmåga att intressera och engagera elever
-Positiv med en förmåga att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor
-Självständig och ansvarstagande

Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret vid anställning.

Vid frågor kontakta:

Johanna Öhrström, rektor
Telefonnummer: 036-106350, Mailadress: johanna.ohrstrom@jonkoping.se

Fackliga representanter:

Mathias Lantz, Lärarnas riksförbund
mailadress: mathias.lantz@jonkoping.se

Ivana Vujic, Lärarnas riksförbund
mailadress: ivana.vujic@jonkoping.se

Pernilla Eng, Lärarförbundet
mailadress: pernilla.eng@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.