search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Samhällsplanerare

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsÖversiktlig planering
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2018-01-03
Referensnr17-20-0019
Publicerad2017-11-30
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Översiktlig planering
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2018-01-03
Referensnr
17-20-0019
Publicerad
2017-11-30

Arbetsplatsbeskrivning
Vi söker dig som vill vara med och handlägga samhällsplanerings- och miljöfrågor både på översiktlig och på genomförandenivå. Enheten för översiktlig planering tillhör Stadsbyggnadskontoret, som är en förvaltning med ca 100 anställda, varav enheten består av 8 medarbetare. Denna grupp har hand om kommunens översiktsplanering för en hållbar utveckling samt naturvårds- och naturresursfrågor. Gruppen handlägger och deltar också i löpande ärenden och utredningar som kräver översiktliga bedömningar.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med utredningar och ärenden kring olika samhällsbyggnads- och miljöfrågor, framför allt sådana som har samband med trafiken i vår växande kommun. Du ska handlägga ärenden om trafikbuller och luftkvalitet i trafikmiljön. Du ska arbeta med kommunens handlingsprogram mot trafikbuller där en av åtgärderna är att handlägga ansökningar om bullerdämpande åtgärder på bostadsfastigheter. Även andra samhällsplaneringsutredningar med fokus på miljöfrågor ingår i dina arbetsuppgifter vilket bland annat innebär att du ska bidra med din kunskap i förvaltningens planeringsarbete.
Du kommer också att handlägga och delta i löpande ärenden och bidra med översiktliga bedömningar inom verksamheten. Du ska ta fram beslutsunderlag i form av utredningar och tjänsteskrivelser till stadsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen. Du ska självständigt kunna genomföra tilldelade utredningsuppdrag vilket innebär att lägga upp arbetet, analysera och formulera ett förslag samt presentera det i text, kartor och muntligt.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad samhällsplanerare, arkitekt, fysisk planerare, landskapsarkitekt eller har annan lämplig utbildningsbakgrund. Masterexamen krävs. Goda referenser och yrkeserfarenhet kan ersätta masterexamen.
Du ska ha kunskap inom hållbar samhällsplanering, svensk samhälls- och naturresursplanering samt ha kunskap om plan- och bygglagen samt miljöbalken. Du ska ha lätt för att strukturera och analysera för att kunna göra avvägningar mellan motstående intressen och ge förslag på hållbara lösningar. Du ska handlägga ärenden på ett sakligt och professionellt sätt och ha förmåga att samordna miljöintressen med exploaterings- och bevarandeintressen.
Du ska arbeta målinriktat och ha förmåga att driva, handlägga och leda utredningar, program och planer, vara lyhörd och ha lätt för att samarbeta. Du ska ha förmåga att presentera utredningar i text, på karta och muntligt. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
Erfarenhet från större utredningar och tidigare kommunal erfarenhet är en merit. Du ska ha god datorvana och särskilt inom GIS-program och presentationsprogram.

Övrigt
B-körkort krävs.

Upplysningar lämnas av
Chef Översiktlig planering Gunnel Holmberg Karlsson, 036-105777
Sveriges Ingenjörer: Lotta Olsson, 036-102958
Vision: Helen Lerge, 036-105294

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.