search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖsterängsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-22
Referensnr17-60-0735
Publicerad2017-12-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Österängsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-22
Referensnr
17-60-0735
Publicerad
2017-12-05

Arbetsplatsbeskrivning
Österängsskolan finns på Österängen mellan naturområdet Bondberget och Vättern. Skolan består av grundskola och grundsärskola. Österängsskolan med förskoleklass, åk 1-6, fritidshem samt träningsskola tillhör Österängens skolområde. Skolan har 230 elever. En fantastisk skola som dessutom har vunnit utmärkelsen hälsofrämjande arbetsplats inom Jönköpings kommun.

Arbetsuppgifter
Du arbetar med grundskolans elever på Österängsskolan som speciallärare i åk F-6. Som speciallärare kommer du att ingå i Österängsskolans elevhälsoteam. I ditt uppdrag samarbetar du bland annat med övergripande specialpedagog och befintlig speciallärare. Ett unikt tillfälle att göra skillnad!

I uppdraget ingår arbete med elever i behov av anpassningar och särskilt stöd. Detta kan ske i klassrummet, i mindre grupp eller en till en. I uppdraget ingår även att, tillsammans med EHT, planera, genomföra, följa upp och utvärdera det specialpedagogiska arbetet på skolan. Du ska kunna bidra och handleda lärare kring arbetet med pedagogiska kartläggningar och extra anpassningar.

Du som är intresserad av att arbeta i team, vill driva utveckling inom det specialpedagogiska fältet och känner att du kan påverka elevernas förutsättningar för lärande är välkommen att söka anställning hos oss.

Kompetenskrav
Du är behörig speciallärare med grundskollärarbakgrund. Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har lätt för att samarbeta och bygga relationer. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. Du känner en stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad. Du ska ha grundläggande IT-kompetens.

Övrigt
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intresserade lärare och förstelärare med lärarexamen är också välkomna att söka. Läs mer om skolan på www.jonkoping.se/osterangsskolan.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Rektor, Athanasios Serakis: 036-10 24 56
Lärarförbundet, Kristina Brunmarker-Hiljanen: 036-10 64 43

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.