search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLekeryds Fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2018-01-30
Referensnr17-60-0746
Publicerad2017-12-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Lekeryds Fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2018-01-30
Referensnr
17-60-0746
Publicerad
2017-12-11

Arbetsplatsbeskrivning
Lekeryds förskoleområde består av Lekeryd och Järsnäs förskolor med verksamhet för barn mellan 1 och 5 år. På vårt område finns idag nio avdelningar placerade i Lekeryd och två avdelningar i Järsnäs. Lekeryd ligger ca 12 km utanför Huskvarna och Järsnäs ligger en mil utanför Lekeryd. Förskolorna ligger i anslutning till skog och fin natur. På våra förskolor sätter vi leken, den sociala utvecklingen och lärandet i fokus. Värdegrunden är vårt ledord i verksamhet!
Vi är en övningsförskola vilket erbjuder extra stimulans i arbetet och ett nära samarbete med HLK.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som är nyfiken på att lära och utvecklas inom yrket. Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. På Lekeryds förskoleområde arbetar vi temainriktat då vi vill att barnens frågor, nyfikenhet och erfarenheter ska vara drivkraften i verksamheten.
Arbetslaget fördelar arbetsuppgifterna inom arbetslaget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav
Legitimerad förskollärare. Du kan även använda dina intressen t.ex. musik, sång och skapande på ett bra sätt. Goda kunskaper i IKT.
Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare.

Övrigt
Du får belöning för det arbete du gör i mötet med barnen. Du får se glädjen och skratten och får vara en del av barnens utveckling.Du bidrar till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du skall ha ett positivt förhållningssätt till barn, kollegor och familjer.

Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Maria Ekebäck Hultman, förskolechef 036-103561
Åsa Selvander, bitr förskolechef 036-102803
Anna Claar, ombud Lärarförbundet 036-103004
Mats Johannesson, ombud Lärarförbundet 036-103002
Merima Nord, ombud Lärarförbundet 036-103119


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.