search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

IT-Arkitekt

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2018-01-02
Sista ansökningsdag2018-01-12
Referensnr17-04-0060
Publicerad2017-12-14
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2018-01-02
Sista ansökningsdag
2018-01-12
Referensnr
17-04-0060
Publicerad
2017-12-14

Arbetsplatsbeskrivning
IT-avdelningen på Jönköpings kommun har ansvaret för IT-drift, telefoni och teknikutveckling. Vi har ca 14000 datorer och ca 400 servrar som finns på över 400 platser inom kommunen. Vi har en stark tillväxt av digitala enheter som ska kunna kommunicera med vår centrala miljö. Vi är ca 65 personer på IT-avdelningen som hanterar och administrerar verksamheten.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i nära samarbete med många samhällsviktiga funktioner i ett starkt team med god arbetsstruktur.

Arbetsuppgifter
Som IT-arkitekt på Jönköpings kommun kommer du ha en nyckelroll. Du bidrar till att IT-arkitekturen i kommunen är effektiv avseende kvalitét, funktionalitet och kostnad. Samtidigt som den behöver vara tillräckligt flexibel för att kunna möta förändringar i verksamhet och omvärld.

Du ansvarar för att kommunen drar nytta av sin IT-plattform och att det finns en strategi för framtida funktioner och investeringar. Du kommer löpande att ta fram tekniska lösningar tillsammans med övriga enheter inom IT-avdelningen, exempelvis i projekt och upphandlingar, som matchar organisationens behov. I tjänsten är hög servicekänsla och kundorientering viktig. Du kommer ha regelbunden kontakt med andra förvaltningar, kundteam och projekt. I arbetet ingår även att utföra omvärldsbevakning och stödja IT-avdelningen i arkitekturfrågor.

Kompetenskrav
Du har högskoleutbildning inom IT altenativt kunskap förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig samt några års erfarenhet av strategiskt arbete gärna inom IT-arkitektur. Vi ser gärna att du har en vidareutbildning inom IT-arkitekturområdet liknande Dataföreningens certifieringsprogam för arkitekter.

Din erfarenhet har du från stora och komplexa IT-miljöer och du har en bred kunskap om IT och dess möjligheter att utveckla och stödja verksamheter. Erfarenhet av mjukvaruutveckling, programmering och projektledning är meriterande. Erfarenhet från kommunal verksamhet är positivt.

Du har ett helhetsperspektiv, stort kundfokus och kan kommunicera på olika nivåer från övergripande till enkelt och detaljerat. Du ser samband, är duktig på att konkritisera och dokumentera lösningsförslag.
Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och jobbar lika gärna enskilt som i grupp.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen är placerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen.
Tjänsten kräver körkort.

Upplysningar
Niklas Lingvall Tel: 036-106186
Facklig företrädare:Kenneth Axelsson Tel: 036-105644


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.