search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Integrationsstrateg

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsStaben
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-08
Referensnr17-04-0062
Publicerad2017-12-18
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Staben
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-08
Referensnr
17-04-0062
Publicerad
2017-12-18

Arbetsplatsbeskrivning
Tjänsten som integrationsstrateg är centralt placerad på stadskontorets stabsavdelning under strategienheten. Enhetens uppdrag är att driva strategiska utvecklingsfrågor inom hållbar utveckling och mänskliga rättigheter. Det innefattar ett antal olika sakområden så som miljö, barnrätt, äldrefrågor, integration, jämställdhet och internationalisering.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att arbeta strategiskt med integration, både i ett kortare och i ett längre perspektiv. Du kommer att ha en central roll i organisationen för att uppnå politiska mål inom området, där samverkan både internt och externt är nyckeln för ett lyckat integrationsarbete.

Du kommer att medverka i kommunens områdesarbete, med fokus på några prioriterade bostadsområden, i samverkan med förvaltningar i kommunen, bostadsbolag och civilsamhället.

I arbetet ingår också att initiera projekt, vara ett stöd för verksamheterna och driva integrationsfrågorna framåt. Särskilda medel är avsatta för integrationsarbetet och du ansvarar för att ta emot och bedöma projektansökningar från olika aktörer.

Du kommer att arbeta med mångfaldsfrågor inom den kommunala organisationen, bl.a. med fokus på att öka andelen anställda med utländsk bakgrund.

Som strateg är det viktigt att ligga i framkant när det gäller kunskap och omvärldsbevakning inom det integrationspolitiska området. Du ska fungera som kunskapsstöd genom att informera och sprida erfarenheter inom och utanför organisationen.

I uppdraget ingår även att vara kommunens representant gentemot centrala myndigheter när det gäller integrationsfrågor, bereda ärenden för politisk behandling samt ansvara för kommunens arbete med nationella minoriteter.

Kompetenskrav
Examen från högskola/universitet eller motsvarande kunskaper. Vi söker dig som har bred erfarenhet av integrationsarbete och kunskap om samhällets olika funktioner. Erfarenhet av projektledning är meriterande. För arbetet krävs goda kunskaper i svenska språket, både skriftligt och muntligt. Kunskaper i andra språk är meriterande.

För att lyckas i rollen krävs att du är självgående, initiativrik och har en god samarbetsförmåga. Du är flexibel och uppnår resultat genom ett strategiskt och omdömesfullt arbetssätt. Det förutsätts att du har en stor kulturell medvetenhet.

Övrigt
Vid behov kunna arbeta kvällar och helger.

Upplysningar
Åsa Thörne-Adrianzon, chef-strategienheten, 036-10 60 33
Andreas Zeidlitz, utredningschef, 036-10 57 30
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.